Zariaďujeme romantický a ležérny domov v provensálskom štýle


Slnko, pohoda, vidiecka romantika a jemný závan levandule – také asociácie v nás vyvoláva voňavé Provensálsko. Tento ležérny, nevtieravý a elegantný štýl má mnoho stúpencov i na Slovensku. Nezáleží na tom, či žijete v rodinnom dome, novostavbe alebo v sídliskovom paneláku. Kúsok francúzskeho vidieka si môžete prepašovať domov aj vy, vďaka nábytku v provensálskom štýle a nápaditým doplnkom.


Osviežujúca svetlá kuchyňa

Pre provensálsky štýl je typická biela a krémová farba, s ktorými sa často stretávame i v interiéroch, ktoré sú ladené do stredomorského štýlu. Biela kuchyňa v provensálskom štýle s drevenou pracovnou doskou a zasklenými dvierkami skriniek pôsobí veľmi útulne, čisto a vzdušne. Romantickú bielu kuchyňu spojenú s jedálňou môžete vybaviť komodou s nadstavcom, ktorý je ako stvorený na váš porcelán, a kvalitným jedálenským stolom z dreva, za ktorým sa pohodlne usadí celá rodina.

Tip: Nezabudnite na doplnky, ktoré vám ešte viac zútulnia vašu kuchyňu a jedáleň – napr. čerstvé kvety v keramickej váze, levanduľa vo fialovom alebo modrom kvetináči alebo jemné svetlé záclony.

2

Romantická biela spálňa

Spálňová zostava v provensálskom štýle je ako stvorená pre všetkým milovníkov romantiky a francúzskej nedbalej elegancie. Základný nábytok do spálne, ako je kovová posteľ a šatníková skriňa, môžete doplniť pôvabným toaletným stolíkom a zrkadlom v drevenom ráme, s praktickými zásuvkami. Drevo je typické pre provensálske interiéry, často sa vyznačuje charakteristickou patinou. Interiér spálne, v ktorom prevažuje biela farba a drevo, môžete zjemniť pastelovými odtieňmi ružovej, žltej, modrej alebo fialovej – napríklad pomocou závesov, koberca alebo obrazov na stenách.

3

Ležérna a pohodová obývačka

Nábytok do obývačky v provensálskom štýle je vhodné kombinovať s pohodlným a mäkkým sedacím nábytkom. Elegantná pohovka, hojdacie kreslo z dreva či kreslo typu ušiak s kvetinovým motívom vnesú do vašej obývačky pohodu a sviežosť. Veľkú rohovú sedaciu súpravu môžete vyzdobiť vankúšmi bielej, tmavomodrej, žltej alebo fialovej farby a doplniť pleteným taburetom. Pripomeňte si čas strávený na letnej dovolenke vystavením vašich suvenírov z ciest v pôvabnej vitríne alebo na komode svetlej farby.

4

Kúpeľňa s vidieckym šarmom

Nenútený francúzsky šarm si môžete dopriať aj v kúpeľni a vytvoriť si z nej oázu pokoja s vidieckym nádychom. Ideálnym riešením do takejto kúpeľne je vaňa na nožičkách, v ktorej sa dobre relaxuje s chladivým nápojom v ruke. Vaňu môžete doplniť elegantným bielym nábytkom do kúpeľne, s nevšednými vysokými nožičkami, alebo kvalitným nábytkom z masívneho dreva so špeciálnou povrchovou úpravou, ktorej nevadí zvýšená vlhkosť, a zaujímavými kovovými úchytkami. Výborným praktickým doplnkom do väčšej kúpeľne je komoda s prútenými košíkmi, malý kovový stolík alebo drevený taburet na odkladanie vecí, paraván na vizuálne oddelenie vane či originálne zrkadlo s typickou patinou.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.