Takto si vyberiete kvalitnú posteľ a matrac pre zdravý a pokojný spánok

Základom pre pokojný a ničím nerušený spánok je pohodlie v spálni – a k nemu okrem ticha, tmy a primeranej teploty prispieva správny výber postele a matracov. Výber nábytku do spálne môže byť jednoduchý a príjemný, keď viete, ako na to. Poradíme vám ako si zvoliť tie najvhodnejšie matrace a rám postele, vďaka ktorým sa budete každé ráno zobúdzať občerstvení a oddýchnutí.


Začnite výberom rámu: výhody čalúnených, drevených a kovových postelí

Pri výbere postele sa v prvom rade musíte rozhodnúť pre vhodný rám, ktorý určuje celkový charakter postele aj štýl, v ktorom sa bude niesť vaša spálňa.

Čalúnené postele zútulnia akýkoľvek interiér – sú mäkké a veľmi pohodlné. Ich súčasťou môžu byť aj matrace, ktoré môžu byť i navrstvené na seba (boxspringové postele). Postele s čalúnením mávajú zvyčajne vyššie čelo, ktoré vám zaistí komfort aj počas sedenia na posteli, a vyrábajú sa v mnohých farebných odtieňoch.

Kovové postele sú pevné a odolné. Kovová konštrukcia je stabilná a vydrží vám veľmi dlho. Postele s kovovým rámom pôsobia ľahko a vzdušne a sú ako stvorené do interiérov zariadených v jemnom romantickom štýle.

Postele z masívneho dreva sú obľúbenou investíciou. Tento typ postele je jednoducho nadčasový – drevené postele sú stabilné, kvalitné a príjemné na dotyk. Drevo nechladí a má prirodzenú farbu, originálnu kresbu a ničím nezameniteľnú prírodnú vôňu. Drevené postele môžu byť minimalistické aj luxusné, z veľkej ponuky klasických aj moderných modelov si vyberie každý.

Cenovo výhodnou alternatívou k posteliam z masívneho dreva sú postele z lamina, ktoré môžu mať pôsobivý drevený dekor. Vyrábajú sa však aj v iných farebných prevedeniach (biele, sivé…), a mnohé z nich sú vybavené praktickým úložným priestorom.

2

Máte málo priestoru? Investujte do sklápacej postele

Moderným riešením do malých bytov sú praktické sklápacie postele, ktoré môžu byť orientované horizontálne alebo vertikálne. Do tohto typu postele si môžete sami vybrať najvhodnejšie matrace. Sklápacia posteľ v zloženom stave nezaberie veľa miesta a pripomína vysokú skriňu alebo dlhú komodu. Tento typ postele sa ľahko rozkladá a skladá a je vhodný na každodenné spanie aj na príležitostné využívanie.

3

Vyberte si matrace a rošty, ktoré zodpovedajú vašim potrebám

Ako vybrať matrace do postele, ktoré sú ideálne pre vás? Ľahké penové matrace využívajú moderné materiály a technológie, vďaka čomu sú vhodné pre všetky vekové skupiny a váhové kategórie – stačí si vybrať správnu tvrdosť a ďalšie vlastnosti. Moderné penové matrace zo studenej HR peny, „lenivej peny“, FLEX-PUR peny či RE peny môžu mať i špeciálne antialergické, antibakteriálné a antiroztočové úpravy. Mnohé penové matrace sú použiteľné obojstranne, vybavené tvrdšou a mäkšou stranou a odvetrávacím systémom.

Druhou veľkou skupinou matracov sú pružinové matrace, ktoré môžu mať súvislú vrstvu bonnellových pružín alebo jednotlivé pružiny zabalené do tzv. taštičiek. Pružinové matrace majú vysokú nosnosť a veľmi dlhú životnosť. Matrace bonnelového typu sú spravidla tvrdšie a sú veľmi vzdušné, vhodné i na chatu či na chalupu, kde sa nevyužívajú po celý rok. Kvalitnejším a prepracovanejším typom sú taštičkové matrace, ktoré dokonale kopírujú krivky vášho tela, môžu mať viacero zón tvrdosti, a vďaka svojim vynikajúcim ortopedickým vlastnostiam sú ideálne pre náročných milovníkov hlbokého spánku, ktorí si potrpia na maximálny komfort.

Tip: Chcete vedieť viac o kľúčových vlastnostiach matracov, ktoré vám pomôžu pri rozhodovaní? Prečítajte si náš článok o tom ako vybrať správny matrac.

4

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.