Zariaďujeme funkčnú a útulnú panelákovú jedáleň

Jedáleň je dôležitou časťou domova, kde sa celá rodina stretáva pri spoločnom stolovaní. V stiesnených podmienkach panelákových bytov býva zariaďovanie jedálne často výzvou. Poradíme vám ako si vytvoriť jedálenskú zónu v súlade s vašimi priestorovými možnosťami a ako ju vybaviť pohodlným a praktickým jedálenským nábytkom.


Malý jedálenský kút v kuchyni

Najobľúbenejším riešením jedálenskej zóny v panelákových bytoch býva spravidla menší jedálenský stôl v kuchyni, ktorý môže mať klasický tvar štvorca, či okrúhly jedálenský stôl. Do veľmi malých priestorov je vhodný aj vzdušný jedálenský set so stolom, ktorý sa pripevní k stene, a praktickými stoličkami bez opierok, ktoré zaberú málo miesta. Pre väčšiu rodinu je vhodný i rohový jedálenský komplet s lavicou a taburetmi, pri ktorom sa môže pohodlne usadiť až šesť osôb.

2

Jedálenská zóna v obývačke

V prípade, že je vaša kuchyňa príliš úzka a malá, je vhodnejšie prispôsobiť na stolovanie časť obývačky a vytvoriť v nej plnohodnotnú jedálenskú zónu. Jedálenský stôl z masívneho dreva, kovu a skla či lamina doplňte pohodlnými jedálenskými stoličkami (v ideálnom prípade vybavenými opierkami na ruky). Ak si chcete zjednodušiť výber nábytku, ktorý spolu ladí, investujte do jedálenského setu, ktorý sa farebne, veľkostne aj štýlovo najviac hodí do vašej obývačky.

3

Praktický jedálenský stôl

Za jedálenským stolom sa schádza celá rodina a okrem každodenného stolovania sa využíva aj pri rodinných oslavách či stretnutiach v kruhu priateľov. Dizajnový jedálenský stôl môže byť pôsobivým solitérom a ozdobou vašej obývačky. Moderný rozkladací stôl s kvalitnou talianskou keramikou či drevený jedálenský stôl so zaoblenými hranami je výborným základom pre bežné aj sviatočné stolovanie. Do menších priestorov je vhodný okrúhly rozkladací jedálenský stôl, z ktorého ľahko vytvoríte pôvabný oválny stôl.

4

Rafinovaný úložný priestor v jedálni

Paneláková jedáleň či jedálenský kút sa nezaobíde bez úložného priestoru v podobe nábytku, ktorý ladí s jedálenským stolom a stoličkami. Môže to byť minimalistická zasklená vitrína na vysokých nožičkách či moderná vitrína s osvetlením, ktorá je ako stvorená na váš obľúbený porcelán. Originálnym spestrením jedálne je i originálna drevená komoda so zasklenými dvierkami, ktorá môže plniť rovnakú funkciu ako rafinovaný starosvetský kredenc.

5

Doplnky pre útulnejšie stolovanie

Každá jedáleň či jedálenská zóna môže byť ešte útulnejšia s vhodne zvolenými doplnkami. Atraktívny koberec, ktorý ladí s prestieraním na stole alebo s farbou čalúnenia jedálenských stoličiek, vám pomôže vytvoriť pôvabný a harmonický interiér. Kvety vo váze umiestnené v strede stola alebo na komode budú pastvou pre vaše oči.

6

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o jedálenskom nábytku, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.