Vytvorte si domáce „spa“ v kúpeľni v 5 jednoduchých krokoch

Po dlhom a náročnom dni je večerná očista v kúpeľni balzamom na dušu – najmä ak je vaša kúpeľňa zariadená prakticky a útulne. Aj v obyčajnej panelákovej kúpeľni si môžete vytvoriť prvotriedne domáce „spa centrum“, v ktorom sa môžete naplno oddať relaxu. Pomôže vám k tomu správne zvolený kúpeľňový nábytok v kombinácii s rafinovanými doplnkami.


1. Vyberte si kúpeľňovú zostavu

Jednoduchá a elegantná kúpeľňová zostava so zladeným nábytkom, ktorá sa farebne hodí k dlažbe a obkladom vo vašej kúpeľni, je ideálnym základom pre domáce kúpele, v ktorých sa budete cítiť dobre. Tmavý nábytok do kúpeľne či zostava kúpeľňového nábytku, ktorá kombinuje bielu farbu s dreveným dekorom, je moderným dizajnovým riešením, ktoré bude skvele ladiť s obkladmi v neutrálnych prírodných odtieňoch.

Tip: Pri výbere kúpeľňovej zostavy uprednostnite takú, ktorá disponuje uzavretými skrinkami s nepriehľadnými dvierkami – pôsobí úhľadnejšie a pomôže vám udržiavať v kúpeľni poriadok.

2

2. Vytvorte si v kúpeľni ambientné osvetlenie

Každá kúpeľňa spravidla disponuje základným stropným svietidlom a doplnkovým osvetlením, ktoré sa nachádza nad zrkadlom či po jeho stranách. Zaujímavým alternatívnym riešením je zrkadlo s LED osvetlením, ktoré vytvára príjemné tlmené svetlo bez ostrých tieňov. Na vytvorenie relaxačnej atmosféry v kúpeľni však môžete využiť aj menej konvenčné spôsoby osvetlenia, ktoré vám spríjemnia kúpeľ s aromatickými olejčekmi alebo horúcu sprchu. Výborným riešením sú prírodné voňavé sviečky z včelieho vosku, umelé sviečky na baterky alebo svetelné reťaze, bezpečne umiestnené tak, aby sa nedostali do kontaktu s vodou.

3

3. Spestrite si kúpeľňu novými textíliami

Nový kúpeľňový textil je najrýchlejší spôsob ako vyčarovať príjemnú atmosféru vo vašej kúpeľni. Zladené uteráky a osušky vo farbe, ktorá ladí s vašim kúpeľňovým nábytkom a obkladmi, dodajú vašej kúpeľni nádych luxusu. Tento efekt ešte znásobíte, ak s farbou uterákov zladíte aj kúpeľňové predložky.

4

4. Rozšírte si úložný priestor

Vaše domáce kúpele sa nezaobídu bez úložného priestoru na kozmetiku, uteráky, župany a množstvo drobností, ktoré patria do kúpeľne. Praktickým riešením do veľkej kúpeľne je pojazdný regál s otvorenými policami alebo pôvabná komoda s prútenými košíkmi. Aj v malej kúpeľni si však môžete jednoducho navýšiť úložný priestor – nástenný vešiak môžete umiestniť nad dvere alebo na voľnú stenu nad práčkou. Výborným pomocníkom do kúpeľne je i vešiak typu nemý sluha, ktorý je ako stvorený na odkladanie oblečenia a doplnkov.

5

5. Zútulnite si kúpeľňu rastlinami

V prípade, že disponujete kúpeľňou s oknom a prirodzeným denným svetlom, môžete v nej pestovať teplomilné a vlhkomilné rastliny, ktoré prispejú k ešte príjemnejšej kúpeľnej atmosfére. Aj veľmi malú a tmavú kúpeľňu si však môžete vylepšiť a zútulniť rastlinami v moderných črepníkoch – a vôbec neprekáža, že budú umelé. Rastliny môžete umiestniť na vysoký regál s otvorenými policami, na kúpeľňové skrinky alebo na štýlový stojan na kvety.

6

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do kúpeľne a o kúpeľňových doplnkoch, ktoré máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.