Vyberáme ideálne sedenie do obývačky – 4 rýchle tipy

Aká by to bola obývačka bez pohodlného a útulného posedenia? Pri výbere sedačiek a doplnkového sedacieho nábytku je potrebné brať do úvahy množstvo faktorov – okrem priestorových a finančných možností aj funkčnosť, úložný priestor, a v neposlednom rade farbu a štýl, ktoré ladia so zvyškom miestnosti a celého bytu či domu. Prinášame vám štyri rýchle tipy, vďaka ktorým si ľahšie vyberiete sedací nábytok do vašej obývačky.


1. Vyťažte maximum z vášho priestoru

Bez ohľadu na to, či je vaša obývacia izba priestranná a veľkoryso riešená alebo komorná, s obmedzenými možnosťami, vždy sa nájde spôsob ako do nej prepašovať vhodnú sedačku a naplno využiť jej potenciál. Veľká miestnosť je ako stvorená pre komfortnú rohovú sedaciu súpravu, ktorá môže byť umiestnená do priestoru, či pre zostavu sedacieho nábytku, ktorú tvorí kombinácia sedačky a kresiel. Do malej obývačky, v ktorej zaváži každý voľný centimeter, je ideálnym riešením pohovka – elegantná dizajnová pohovka s nožičkami vizuálne odľahčí stiesnený priestor. Ak uprednostňujete posedenie v rohu, veľkú službu vám urobí pohodlná rozkladacia rohová sedačka, ktorú je možné využívať aj ako plnohodnotné dvojlôžko.

2

2. Skombinujte farby pre harmonický efekt

Vhodne zvolená farba nábytku je pri voľbe sedačky veľmi dôležitá – tá správna farebná kombinácia vám pomôže vytvoriť atmosféru, po ktorej túžite. Neutrálne sfarbená sedacia súprava alebo pohovka bude dobre ladiť s dreveným nábytkom a pomôže vám vytvoriť pokojné a uvoľňujúce prostredie. Ak však cítite, že vaša obývačka znesie aj výraznejšie farby, doprajte si osviežujúci prvok v podobe čalúnenej pohovky, ktorá sa stane farebným stredobodom a žiarivým solitérom vo vašej obývačke. Dizajnová pohovka, ktorá má nevšedný farebný odtieň, najlepšie vynikne na neutrálnom podklade (biele, sivé alebo béžové steny a podlahové krytiny). Výraznejšie farebné kúsky je vhodné kombinovať s nábytkom v základných neutrálnych a zemitých farbách.

3

3. Nepodceňujte doplnkové sedenie

Doplnkové sedenie k pohovke alebo sedačke môže mať rôzne podoby – vyberte si tú, ktorá najlepšie ladí s vašim hlavným sedacím prvkom. Najobľúbenejším riešením k čalúneným sedačkám sú klasické farebne a dizajnovo kompatibilné kreslá, napríklad obľúbené ušiaky či pohodlné hojdacie kreslá. Multifunkčným riešením do menších obývačiek sú šikovné taburety, ktoré môžu slúžiť ako doplnkové sedenie, podnožky alebo úložný priestor na drobnosti. Neobvyklým riešením sú ľahko prenosné sedacie vaky, ktoré sú obľúbené najmä u detí a tínedžerov.

4

4. Zútulnite si obývačku hebkými doplnkami

Vhodne zvolené textílie urobia z každej obývačky útulné miesto na posedenie s rodinou a priateľmi. Hebký koberec s vysokým vlasom je ako stvorený ku sedačke, pod konferenčný stolík. Sedačku a kreslá môžete vylepšiť dekoračnými vankúšmi s atraktívnymi obliečkami, ktoré sa hodia do farebnej palety, ktorú ste si zvolili. Pre maximálnu pohodu na sedačke si doprajte i teplú, huňatú deku. Atmosféru v obývačke vám pomôžu dotvoriť aj správne zvolené závesy a záclony, ktoré do nej vnesú ďalší farebný akcent.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o sedacom nábytku do obývačky, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.