Výber kuchynskej linky je dôležitý! Čo všetko potrebujete vedieť pri výbere vašej vysnívanej kuchyne?

Kuchynská linka predstavuje kráľovstvo každej ženy, preto by sme sa mali zamerať nielen na jej dizajn, ale aj kvalitu. S výberom kuchyne sa nestretávame každý deň, mali by sme si na jej výbere dať skutočne záležať a nič nenechať na náhode. V súčasnosti prevládajú kuchynské linky s dôrazom na jednoduchosť a minimalizmus, avšak nájdu sa aj milovníci vidieckeho štýlu.

Snímka EssenSnímka Tivoli

Našou prioritou je, aby bol pre vás výber kuchynskej linky z pohodlia domova čo najjednoduchší, preto Vám ponúkame tieto jednoduché tipy:

Chcete mať v kuchynskej linke vstavanú umývačku riadu? Žiaden problém! 

U nás si jednoducho vyberiete tie správne dvierka na umývačku riadu podľa vašich rozmerov. Snímka 3

Máme 2 typy dvierok na umývačku riadu: 

  1. dvierka na plne integrovanú umývačku riadu ZM/45 a ZM/60
  2. dvierka na umývačku riadu s predným ovládacím panelom ZM45/57 a ZM60/57 

Plne integrované umývačky riadu so šírkou 45 cm a 60 cm dodajú kuchyni čistejší dizajn a celistvý vzhľad. Ovládací panel je umiestnený v hrane dvierok, nie je viditeľný zvonku a je prístupný iba pri otvorení dvierok. Dvierka na umývačku riadu sú dodávané s úchytom a soklom.

Dvierka na umývačku riadu ZM45/57 a ZM45/60 sa používajú pri umývačke riadu s predným ovládacím panelom, ktorý je na rozdiel od predchádzajúceho typu viditeľný. Dvierka sú dodávané vrátane sokla, avšak bez úchytky.

Treba mať však na pamäti, že umývačky riadu stoja samostatne a nevkladajú sa do žiadnej skrinky.

Neviete si zvoliť správnu výšku skriniek? S touto pomôckou to hravo zvládnete.

Výberom farebného prevedenia docielite estetickú stránku, avšak netreba zabúdať predovšetkým na ich funkčnosť. Dôležitú úlohu zohráva výška vrchných skriniek na ktoré by sme mali dosiahnuť aj bez použitia stoličky, či schodíkov. V našej ponuke nájdete širokú ponuku vrchných, ale aj spodných skriniek.

Najčastejšie používané vrchné skrinky majú výšku 72 cm. Patria tu otváracie skrinky s označením W2, W3, W10, W12, ako aj vrchné vyklápacie skrinky W8B.

Snímka 1                   

Veľkej obľube sa tešia kuchynské linky až po strop, pri ktorých využijete maximum priestoru. Pre takéto kuchyne máme v ponuke vrchné otváracie skrinky s označením W4, ktorých výška je 96 cm.

W4_80-horna_skrinka     39. W4-10-60 C

Pri dolných skrinkách je to o niečo jednoduchšie, nakoľko väčšina kuchynských skriniek je o veľkosti 82 cm vrátane sokla. Predné kuchynské sokle slúžia na prekrytie montážnych nožičiek, ktoré sú súčasťou každej kuchynskej linky. Výška sokla býva štandardne 10 cm. Užitočným doplnkom sokla je tesnenie, ktoré zabráni prenikaniu vody a špiny pod sokel.

Tip pre Vás: Pokiaľ nechcete, aby bolo vidieť medzery, ktoré Vám vzniknú medzi zadnou časťou skrinky a stenou, prípadne medzi poslednou skrinkou a zemou (nakoľko skrinky neobsahujú bočné sokle), odporúčame použiť vykrývacie bočné dosky, tzv. double systém. Vďaka nemu zakryjete tento nevyplnený priestor, ktorý pôsobí veľmi neesteticky. 

Snímka bs60-82

Rohové skrinky ako dôležitá súčasť rohových kuchynských liniek

Neodmysliteľnou súčasťou rohových kuchynských liniek sú práve rohové skrinky, vďaka ktorým získate viac úložného priestoru. Tieto rohové skrinky sú využívané najmä na odkladanie spotrebičov na varenie, či iného kuchynského príslušenstva.

Na výber máme 3 typy rohových skriniek:

1. D12 90 – základný typ rohovej skrinky. Do skrinky je možné doobjednať policu alebo cargo kôš. Skrinka má rozmer 84 x 84 cm, po osadení do kuchynskej linky je však potrebný priestor 90 x 90 cm. 

D12-90

2. D12R 90 – rohová jednodverová skrinka, vhodná na osadenie rohového drezu. Rovnako ako predošlá skrinka, aj táto má rozmer 84 x 84 cm, no po osadení do kuchynskej linky je potrebný priestor 90 x 90 cm.

d12r

3. D13 U – pokiaľ priestor nedovoľuje použiť rovnomerne rozloženú rohovú skrinku, môžete použiť tento typ skrinky. Má rozmer 90 x 50 cm, po osadení do kuchynskej linky je potrebný priestor 105 x 65 cm.

d13 u     d13 u nakres

Pokiaľ si nie ste istý s výberom kuchynskej linky kľudne nás neváhajte kontaktovať na tel. čísle +421 915 547 018 a my vám s radosťou pomôžeme. Ku každému zákazníkovi pristupujeme individuálne, na základe jeho požiadaviek.

Páčil sa Vám tento článok? Kľudne sa oň môžete podeliť s vašimi priateľmi.