Takto vytvoríte deťom v izbe úložný priestor a pripravíte ju na nový školský rok

Chýba vašim deťom v izbe úložný priestor a september už nemilosrdne klope na dvere? Je najvyšší čas nastoliť v izbe vášho školáka nový poriadok: pretriediť zbytočnosti a vytvoriť nové úložné možnosti. Poradíme vám ako správne vybrať detský nábytok pre vaše ratolesti tak, aby sa doň zmestilo všetko potrebné na úspešný začiatok nového školského roka.


Posteľ a skriňa v jednom – praktické riešenie do malej izby

V detskej izbe, ktorá nie je veľmi veľká alebo sa o ňu delí viacero osôb, je potrebné vynaložiť určitú dávku kreativity pri tvorbe úložných riešení. Výbornou alternatívou ku klasickej detskej posteli s úložným priestorom pod lôžkom je vysoká detská posteľ so skrinkami a písacím stolíkom alebo detská poschodová posteľ so schodíkmi, ktoré sa dajú využiť ako komoda.

2

Multifunkčné úložisko, v ktorom sa ľahko udržiava poriadok

Nielen dospelí, ale aj deti a tínedžeri obľubujú nábytok, ktorý kombinuje rôzne úložné možnosti a ľahko sa v ňom vytvára systém. Medzi tento typ nábytku patria najmä vysoké skrine s posuvnými dverami a veľkými policami, šatníkové skrine, kombinujúce klasický šatník a poličky, a veľké rohové skrine, ktoré pomáhajú využiť „hluché“ kúty na maximum. Takéto skrine bývajú často organickou súčasťou sektorového nábytku pre deti či moderných študentských izieb.

3

Poličky a regály na knihy aj na učebnice

K štúdiu na základnej, strednej aj vysokej škole patrí množstvo povinnej literatúry a učebníc. Pripravte sa na ich postupné pribúdanie v izbe vašej ratolesti a vybavte ju regálom, do ktorého sa veľa zmestí. Klasickú knižnicu môže doplniť niekoľko štýlových nástenných políc, ktoré sú vhodné nielen na knihy, ale aj na vystavovanie fotografií, umeleckých diel či trofejí vašich detí.

4

Kvalitne vybavený študijný kútik

Pre každé školopovinné dieťa je študijný kútik dôležitým miestom, na ktorom bude tráviť veľa času písaním domácich úloh a prípravami do školy. Základ by mal tvoriť písací stôl primeranej veľkosti a detská stolička (v prípade starších detí a študentov môže byť aj klasická kancelárska stolička), ktorá by mala byť vybavená minimálne opierkami na ruky. Úložný priestor písacieho stola môžete navýšiť tak, že k nemu pridáte zladený nadstavec či nástenné poličky.

5

Priestor na hobby, šport a umenie

Život vašich detí nie je len o nekonečnom štúdiu. Vytvorte vašim malým alebo veľkým školákom dostatok priestoru na ich koníčky a veci, ktoré k tomu potrebujú – umelecké a športové pomôcky, spoločenské hry a hračky, ktoré využívajú v čase určenom na oddych. Na tieto predmety skvele poslúži napríklad priestor pod posteľou, rozkladacie kreslo s úložným priestorom (ktoré môže zároveň poslúžiť aj na prespanie detskej návštevy), či pôvabná lavica s košíkmi, ktoré slúžia ako úložné boxy. Množstvo drobností sa zmestí i do praktického taburetu s úložným priestorom, ktorý je vhodný do detskej aj študentskej izby.

6

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do detskej izby, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.