Kvalitný stôl a ergonomická stolička pre úspešnú prípravu do školy: takto si správne vyberiete

September a nový školský rok už klopú na dvere. Nachystajte detskú izbu vašich ratolestí na úspešnú prípravu do školy – poradíme vám ako správne vybrať stôl a stoličku pre vašich školákov. Základom je správna ergonómia a praktické vyhotovenie, ktoré zodpovedá potrebám vášho dieťaťa.


Rastúci nábytok pre najmenších

Poznáte to, vaše deti rastú ani z vody a nestačíte im kupovať väčšie oblečenie a topánky. Ako však vyriešiť detský nábytok tak, aby ste ho nemuseli vymieňať každé dva roky? Pre školopovinné deti vo veku od 6 do cca 12 rokov je ideálnym riešením rastúci stôl so stoličkou, ktorých výšku môžete manuálne nastaviť podľa potreby. Tento stôl môžete tiež ľubovoľne nakloniť až o 40°, čo vašim deťom zjednoduší písanie domácich úloh, čítanie alebo kreslenie či maľovanie.

2

Prispôsobivé stoličky pre školákov aj študentov

V študijnom kútiku nesmie chýbať detská alebo kancelárska stolička, na ktorej sa dá pohodlne sedieť celé hodiny. Správna stolička pre vaše dieťa by mala mať vhodné rozmery v pomere k výške a váhe dieťaťa, ergonomický dizajn a nastaviteľné prvky. K malému stolíku je vhodná menšia detská stolička v ergonomickom vyhotovení, s kolieskami a priedušným poťahom. Výrazné farebné kancelárske kreslo s opierkami na ruky či kancelárske kreslo so sieťkou a odolným poťahom z ekokože poteší starších školákov a študentov, ktorí si potrpia na pohodlie. Moderné kancelárske kreslo s množstvom nastaviteľných prvkov poslúži vašim ratolestiam, ktoré študujú na strednej alebo vysokej škole, a určite využijú pohodlné kreslo aj neskôr, napríklad pri práci v domácej kancelárii.

3

Stoly, za ktorými sa ľahko píše aj pracuje s počítačom

Každé dieťa, ktoré chodí do školy, potrebuje mať svoj vlastný priestor na štúdium, ktorý si dotvorí podľa seba. Výberom primeraného nábytku vytvoríte vašim deťom priestor, v ktorom môžu naplno rozvíjať svoju kreativitu. Pri výbere stolov do detskej izby vychádzajte z vašich priestorových možností a z potrieb vašich detí. Starší študenti si často vystačia aj s menším stolíkom, ktorý je však vybavený pevnou doskou, ktorá unesie monitor, a poličkou na klávesnicu. Mnohí ocenia dizajnový kúsok, ktorým môže byť písací stôl s úložným priestorom a LED osvetlením, v atraktívnom „dospeláckom“ dizajne. Mladšie deti uvítajú písací stolík s praktickým nadstavcom na zošity, knihy a písacie potreby, ktoré potrebujú mať poruke.

4

Študijný kútik v malej detskej izbe pre viacero detí

Keď sa viacero detí delí o jednu izbu, treba pri výbere nábytku zapojiť nielen zdravý rozum, ale aj fantáziu. Zvoľte si riešenie, ktoré šetrí priestor, no neuberá na kvalite, ktorú musí mať študijný kútik pre každého školáka. Stolík pre dieťa môže byť súčasťou dvojlôžka s úložným priestorom, praktickej vyvýšenej postele, či sklápacej detskej postele. Výborným riešením do menšej izby je i rozkladací regál so stolíkom, ktorý sa dá vyklopiť alebo „schovať“ podľa potreby, prípadne rohový písací stolík s úložným priestorom.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o detskom nábytku, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.