Veľká knižnica alebo veľká obrazovka? Doprajte si v obývačke oboje


Neplatí, že ľudia, ktorí majú doma veľké televízne obrazovky, nemajú veľké knižnice. Môžete si predsa dopriať jedno aj druhé – komfort pohodlného pozerania televízie aj regál alebo police plné kníh, ktoré sú potravou pre vašu dušu. Obývačka sa tak stane miestnosťou, kde si každý člen rodiny nájde svoj vysnívaný relax – či už pri pozeraní filmov, hraní hier alebo pri čítaní dobrej knižky.


Knižnica môže mať mnoho podôb

Najjednoduchším riešením obývačkovej knižnice, ktoré si vyžaduje najmenej rozhodovania, je knižnica ako súčasť sektorového nábytku. Toto riešenie je vhodné najmä v prípade, že nemáte veľa kníh a ľahko sa zmestia na otvorené police, prípadne do zasklenej vitríny. V prípade, že disponujete veľkým množstvom kníh, odporúčame vám využiť ako knižnicu praktický regál, ktorý môže poslúžiť aj ako predeľovacia stena vo veľkej miestnosti, ktorou si napríklad môžete vymedziť váš čitateľský kútik. Do rohu miestnosti je vhodný nastaviteľný viacúčelový regál, ktorý rastie spolu s vašou knižnou zbierkou. Do menších rohov sa šikovne zmestí otvorený rohový regál.

2

TV stolík, do ktorého sa zmestí všetko potrebné

V prípade, že si vyberáte sektorový nábytok do obývačky, TV stolík býva väčšinou súčasťou nábytkovej zostavy. Kvalitné obývacie steny nájdete vyhotovené v modernom, klasickom aj minimalistickom štýle. Originálnym riešením je aj luxusná TV a media stena, ktorá je vybavená efektným osvetlením. Ak si TV stolík vyberáte ako samostatný, voľne stojaci kus nábytku, zohľadnite okrem farby a štýlu aj to, čo všetko v ňom potrebujete skladovať. K najmodernejším televízorom s veľkou obrazovkou sa najviac hodí minimalistický TV stolík, ktorý nezaberie veľa priestoru a dá vyniknúť jednoduchým dekoráciám.

3 

Pohodlné sedenie k televízoru

Určite to už máte odskúšané – televízor sa najlepšie pozerá z mäkkej sedačky, na ktorej sa môžete poriadne „rozvaliť“, takmer ako na posteli. Pre tento účel sú veľmi vhodné sedačky v tvare U, na ktorých sa dá pohodlne sedieť aj pololežať a v prípade potreby sa dajú rozložiť. Do menšej obývačky je vhodná praktická rohová sedačka, ktorá má rovnaké výhody. Ak sú sedačky v tvare U alebo L pre vašu obývačku príliš veľké, dobre vám poslúži aj pohodlná čalúnená pohovka.

4

Kreslo na čítanie s príjemným bonusom

Ak patríte medzi ľudí, ktorí dokážu čítať vždy a všade, možno vám ani nenapadlo, že by ste mohli mať na čítanie špeciálne vyhradený priestor. Predstavte si ale útulne zariadený čitateľský kútik, ktorý bude patriť iba vám a vašim knihám. Môže v ňom byť napríklad dizajnové čalúnené kreslo, obohatené o vankúš, deku a malý odkladací stolček, pohodlné polohovacie kreslo či relaxačné kreslo so zabudovanou podnožkou. Efektným a praktickým bonusom je stojaca lampa, ktorá vám poskytne dostatočné osvetlenie pri večernom a nočnom relaxe s knižkou.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do obývačky, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.