Aj v tej najmenšej panelákovej kuchyni môžete čarovať pri sporáku vo veľkom: 4 inšpirácie

 

Ak milujete domáce varenie a radi sa realizujete v kuchyni, neodradia vás ani menšie priestory panelákových kuchyniek. Ich výhodou je, že sú útulné a veľa sa nenachodíte – všetko máte totiž poruke. Jednoduchým a cenovo výhodným riešením do malej kuchyne sú kuchynské linky – komplety nábytku, ktorý spolu dokonale ladí. Vyberte si možnosť, ktorá vám najviac vyhovuje veľkosťou, farbou a štýlom.

 

1. Kuchynská linka so skrinkami až po strop

Aj malá kuchyňa môže disponovať veľkou úložnou plochou. Z priestoru vyťažíte maximum, ak sa rozhodnete pre kuchynskú linku s väčšími skrinkami, ktoré budú siahať až po strop a umožnia vám využiť dostupný priestor bez toho, aby vaša kuchyňa pôsobila preplnene či neusporiadane.

Kuchynská linka v drevenom dizajne sa dobre kombinuje s výraznými farbami a vnesie do vašej kuchyne iskru. Decentná kuchynská linka v sivých odtieňoch vynikne v kombinácii s obkladmi a nábytkom v pastelových farbách. Kuchynskú linku s vysokými skrinkami nemusíte dopĺňať ďalšími úložnými riešeniami a môžete ju využívať v jej elegantnej, minimalistickej podobe.

2

2. Kuchyňa s rafinovane využitými rohmi

V menších kuchyniach záleží na každom voľnom centimetri a aj rohy majú veľký potenciál stať sa dôležitým úložným priestorom. Kuchynská linka s otvorenými rohovými skrinkami je ideálnym riešením do malej kuchyne, kde hrozí, že nábytok bude prečnievať do priestoru a jeho roh vytvorí kolízny bod. Zaoblené rohy kuchynskej skrinky zmiernia vytŕčajúcu hranu a poskytnú extra úložný priestor na malé predmety ako sú koreničky, čaje a rôzne kuchynské náradie.

Rohové kuchynské linky, ktoré sú riešené do písmena U, sú vhodné do malých a úzkych kuchyniek, napríklad v podkrovnej časti bytu, s atypicky riešeným stropom. Vďaka šikovne využitým rohom v dolnej časti kuchynskej linky vznikne dostatok úložného priestoru a budete potrebovať menej horných skriniek, vďaka čomu bude kuchyňa pôsobiť vzdušnejšie.

3

3. Svetlá biela kuchyňa s vysokým leskom

Biele kuchyne patria medzi obľúbené stálice v malých panelákových bytoch – biela farba zaručene vnesie svetlo i do tej najmenšej a najtmavšej miestnosti. Kuchynský komplet v bielej farbe a lesklom prevedení (ktoré ešte lepšie odráža svetlo) je ideálnym riešením pre tých, ktorí chcú, aby ich kuchyňa vyzerala opticky väčšia a svetlejšia. V kombinácii so svetlým jedálenským nábytkom, podlahou a doplnkami bude biela kuchynská linka pôsobiť čisto a prirodzene.

Tip: Aj kontrastná kuchynská linka, ktorá kombinuje bielu farbu s tmavou, vynikne v malom priestore – dajte si však pozor, aby bola biela farba v prevahe.

4

4. Útulná farebná kuchyňa

Aj malá kuchyňa znesie kuchynskú linku výraznej farby – najlepšie vynikne v prípade, že miestnosť má dostatok prirodzeného denného svetla. Kuchynská linka v kombinácii sýtej červenej farby a neutrálnej bielej môže byť skvelým spestrením vašej kuchyne a každý deň vám vyčaruje úsmev na tvári.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do kuchyne, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.