V tejto domácej kancelárii budete pracovať s radosťou: praktické rady a inšpirácie


Domáca kancelária je vašou malou oázou kreativity a produktivity, ktorú máte úplne pod kontrolou. Práca z domu prináša množstvo výhod – žiadne dochádzanie do práce, harmonické a pokojné prostredie bez vyrušovania, možnosť organizovať si čas podľa seba a usporiadať si priestor tak, aby sme sa v ňom cítili dobre. Prinášame vám niekoľko rád, vďaka ktorým si vytvoríte home office, v ktorom vám práca pôjde od ruky.


Vytvorte priestor pre prázdnotu

Či už máte k dispozícii na kanceláriu celú izbu alebo len pracovný kút, vašej koncentrácii aj kreativite pomôže, ak bude váš pracovný priestor pôsobiť vzdušne a nezahltene. Prázdny priestor vytvorí miesto nielen pre vašu rannú šálku kávy alebo čaju, ale aj pre nové kreatívne myšlienky a nápady. Veľký písací stôl s úložným priestorom v podobe skrinky s dvierkami a zásuvkou vám umožní odpratať všetky nepotrebné predmety zo stolovej dosky, aby ste sa ľahšie sústredili na prácu. Ak máte k dispozícii len malý priestor, môžete ho vyplniť napríklad minimalistickým PC stolíkom s policou, ktorý má jednoduchý a čistý dizajn.

2

Investujte do stoličky, ktorá bude šetriť váš chrbát

Dlhé sedenie pri počítači si zvykne vyberať svoju daň v podobe nepríjemných bolestí chrbta. Čo však v prípade, že zvyknete presedieť pri svojej práci dlhé hodiny, lebo sa „zabudnete“ v stave „flow“, keď ani nevnímate, ako plynie čas? Odporúčame vám investovať do kvalitnej kancelárskej stoličky, ktorá podporuje zdravé sedenie – môže to byť štýlové a pohodlné kožené kreslo s polohovateľnou opierkou a sedákom či komfortné kancelárske kreslo so sieťkou v chrbtovej časti, ktoré oceníte najmä počas letných mesiacov. Ak pri sedení radi obmieňate rôzne polohy, môžete klasické sedenie na stoličke striedať s fitloptou alebo vyskúšať ergonomický kľakosed z masívneho dreva.

3

Experimentujte: vyskúšajte prácu postojačky či na čerstvom vzduchu

Kto povedal, že domáca kancelária musí byť len o vysedávaní pri stole? Ak pracujete s prenosným počítačom, teda s notebookom alebo tabletom, nič vám nebráni rozšíriť si možnosti a striedať prácu pri stole s inými alternatívami. Na prácu môžete využiť napríklad aj kuchynský barový stolík či regál s barovým pultom, pri ktorom môžete pracovať aj postojačky. Na balkón či terasu alebo na pokojné miesto pod stromom v záhrade sa určite zmestí prenosný stolík na notebook s kolieskami, vďaka čomu budete môcť pracovať aj na čerstvom vzduchu. Na krátky čas sa môžete s notebookom uchýliť i na gauč či do postele, kde vám vynikajúco poslúži malý stolík na notebook, pripomínajúci podnos.

4

Obklopte sa zeleňou

Izbové rastliny spoľahlivo zútulnia vašu pracovňu a ako bonus sa s vami podelia o kyslík. V domácej kancelárii nimi naozaj nemusíte šetriť a môžete ich kreatívne zapracovať do priestoru – umiestnite ich na okenný parapet, na váš písací stôl, na nástenné police, na drevený alebo kovový regál, komodu či príručný stolík. Výborným doplnkom je i kytica vo vkusnej váze – potešte sa každý týždeň novými rezanými kvetmi a práca vo vašej domácej kancelárii bude ešte príjemnejšia.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o kancelárskom a inom nábytku, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.