Takto si vaše deti s ľahkosťou udržia poriadok v detskej izbe

 

Vyzerá izba vašich ratolestí často ako po výbuchu? Poriadok v detskej nebýva vždy samozrejmosťou, najmä v prípade, že vaše ratolesti vlastnia množstvo hračiek a upratovanie ich vôbec nebaví. Prinášame vám niekoľko rád, ako môžete túto situáciu zmeniť a skrotiť chaos v detskej izbe s pomocou šikovného nábytku a zmeny prístupu.

Menej je viac: vybavte detskú izbu štýlovo zladeným nábytkom

Určite to poznáte sami, oveľa jednoduchšie sa vám upratuje, keď viete, kde má každá vec svoje miesto a máte dostatok prehľadného úložného priestoru. Dojem usporiadanosti ešte viac umocňuje jednoliaty dizajn nábytku. Tieto požiadavky môže splniť praktický sektorový nábytok pre deti, ktorý obsahuje štýlovo a farebne zladené kusy nábytku, ktorými zariadite celú detskú izbu. Ak vaše deti preferujú viacfarebný nábytok pred jednofarebným, môžete zvolenej farebnej palete prispôsobiť aj farbu stien a doplnkov.

2

Investujte do praktickej šatníkovej skrine pre deti

Veľká šatníková skriňa je ideálnym riešením do detskej izby, o ktorú sa delia súrodenci. Ľahko do nej upracú väčšinu svojich vecí, ktoré následne nemusia zahlcovať spoločný priestor. Rohová šatníková skriňa vyplní hluchý roh a poslúži ako praktický walk-in šatník. Výborným riešením do menšej detskej izby je aj šatníková skriňa s posuvnými dverami, ktoré zdobí veselý obrázok. Šatníková skriňa môže byť aj súčasťou poschodovej postele, ktorá šetrí miesto.

3

Vybavte detskú izbu nábytkom, s ktorým sa jednoducho manipuluje

Ak chcete, aby vaše deti upratovanie bavilo, zabezpečte im taký nábytok, na ktorý ľahko dočiahnu a dokážu s ním bez problémov manipulovať. Týka sa to najmä menších detí, ktoré potrebujú detský sektorový nábytok adekvátny k ich výške. Do detskej izby pre škôlkarov a žiakov prvého stupňa základnej školy sú vhodným nábytkom na skladovanie hračiek nielen detské komody, ale aj praktické skrinky, lavičky v tvare kufra či skrinky na kolieskach.

4

Ponúknite deťom atraktívny úložný priestor na stenách

Upratovanie v detskej izbe bude hneď zábavnejšie, ak budú mať vaše ratolesti k dispozícii originálne farebné poličky na odkladanie hračiek či kníh. Je skvelé, ak sú umiestnené v takej výške, že na ne vaše dieťa dočiahne bez toho, aby muselo vyliezť na stoličku.

5

Urobte z upratovania hru

Aj upratovanie môže byť zábavné. Skúste napríklad deťom vysvetliť, že každá ich vec má svoj „domček“ a skôr ako večer pôjde spať, musí sa vrátiť „domov.“ Ak naučíte vášho škôlkara upratovať takýmto spôsobom a nikdy neísť spať, ak sú hračky rozhádzané po zemi, osvojí si tento zvyk a bude konať rovnako aj keď bude starší. Veci môžu mať naviac zaujímavé „domčeky“ – napríklad v schodíkoch do poschodovej postele, ktoré zároveň fungujú ako zásuvky, v regáli s rôznofarebnými dvierkami, či v praktickom úložnom boxe.

6

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do detskej izby, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.