V tejto detskej izbe ide učenie od ruky – prezradíme vám jej tajomstvo


Školy už čoskoro otvoria svoje brány a detské izby prestanú byť iba priestorom na relax. Už nebudú len spálňami a herňami, prípadne telocvičňami, ale aj učebňami a knižnicami. Časť izby vášho školáka by mala byť pripravená na nový školský rok už koncom leta, aby ste sa v septembri zbytočne nestresovali. Nachystajte vašim ratolestiam priestor pre školské potreby a praktický, dobre vybavený študijný kútik, kde ich nebude nič vyrušovať a kde im učenie pôjde skutočne od ruky. Prezradíme vám, ako môžete pomôcť vašim školákom vo vytváraní ideálnej študentskej izby, do ktorej sa zmestí všetko, čo potrebujú.

 

Písací stôl, ktorý rastie spolu s dieťaťom

Základ pre študijný kútik v detskej izbe pre školákov by mal tvoriť kvalitný a dostatočne veľký detský písací stôl. Mladší žiaci ocenia takzvaný rastúci stôl, ktorý je výškovo nastaviteľný a bude rásť spolu s nimi, vďaka čomu budú vždy sedieť pri stole v optimálnej výške. Praktickým doplnkom je držiak na tablet, ktorý je možné umiestniť do výšky očí.

Písací stôl, ktorý rastie spolu s dieťaťom

Vyvýšená posteľ s úložným priestorom

Ak má vaše dieťa malú izbu, prípadne sa o ňu delí so súrodencom, môže sa stať, že bude časom zápasiť s nedostatkom úložného priestoru. Obľúbeným riešením do menších izieb je vyvýšená posteľ, ktorá v sebe zahŕňa medzi deťmi obľúbené spanie „na vysokej nohe“ a zároveň extra úložný priestor vo forme skriniek (príp. šatníkovej skrine) a políc. Pod niektoré postele sa zmestí i písací stôl so stoličkou.

Ak vaše dieťa neobľubuje výšky, stačí mu i nižšia posteľ s množstvom políc a skriniek a praktickým výsuvným stolíkom. U starších študentov sú veľmi populárne poschodové detské postele v drevenom vzhľade, ktoré majú priestor pre počítač s veľkým monitorom. Farebne neutrálny dizajn umožňuje ľahšie kombinovanie s farebnými stenami, kobercami a doplnkami.

Vyvýšená posteľ s úložným priestorom

Nástenné police na knihy

Priestoru na knihy nikdy nie je dosť – o tom vedia študenti svoje. Nástenné police sú cenovo nenáročný a jednoduchý spôsob ako rozšíriť úložné priestory v detskej izbe. Jednoduchá polička na knihy poslúži aj ako domov pre izbové rastliny a rôzne drobnosti, ako sú obľúbené hračky či fotografie.

4

Variabilné úložné možnosti

Deti a tínedžeri milujú variabilný nábytok, ktorý rastie spolu s nimi a ich potrebami. Moderný nastaviteľný regál, z ktorého ľahko vyčarujete rohový regál, bude skvelým prírastkom do izby školákov, ktorým sa z roka na rok rozrastá knižnica. V inej časti izby ho môže doplniť aj nižší viacúčelový regál či veľmi praktický pojazdný kontajner na kolieskach.

192299-5_nadstavec-na-pisaci-stolik-mia-mi-04

Užitočné doplnky, ktorými ľahko zväčšíte úložný priestor

Úložný priestor možno jednoducho navýšiť aj s pomocou doplnkov, ktoré naviac pomôžu vašim deťom, aby si vo veciach udržali poriadok. Šikovný nadstavec nad písací stôl odľahčí plochu stola od písacích potrieb a ďalších predmetov, ktoré by na ňom mohli zavadzať, podobne ako hravý organizér z kovu, ktorý môže byť umiestnený na poličke, či praktický stojan na knihy, ktorý môžete namontovať na výškovo nastaviteľný písací stôl.

Užitočné doplnky, ktorými ľahko zväčšíte úložný priestor

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do detských a študentských izieb, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.