Doplnky, ktoré z vašej spálne urobia útulné hniezdočko


Spálňa je miestnosť, kde oddychujeme a čerpáme sily do nového dňa – aj preto by mala byť útulným útočiskom, kde vždy nájdeme pokoj a pohodu. Príjemnú atmosféru domova však v spálni nevytvára len vhodne zvolený sektorový nábytok, ale predovšetkým množstvo drobností – doplnkov, ktoré z vašej spálne vytvoria jedinečné miesto. Prinášame vám prehľad dôležitých detailov, ktoré by vo vašej útulnej spálni nemali chýbať.


Koberce s vysokým vlasom

K útulnému dizajnu spálne značnou mierou prispieva voľba textílií. Záclony a závesy zútulnia vaše okná, posteľná bielizeň v zemitých farbách prispeje k pocitu hrejivého tepla vo vašej posteli a koberce sa postarajú o zútulnenie podlahy. Lukratívny koberec s vysokým vlasom je veľmi príjemný na dotyk a dodá vašej spálni elegantný look. Jeho praktickou výhodou je, že vám nebude zima na nohy od podlahy.

2

Ambientné osvetlenie

Ak ste doteraz vyberali lampy do spálne podľa bežného scenára – stropné svietidlo a malé lampy na čítanie na nočné stolíky – skúste zmeniť stratégiu a vybaviť vašu spálňu viacerými typmi náladového osvetlenia. Stropné svietidlo môžete úplne vynechať, najmä ak ide o menšiu izbu. Na vytvorenie efektu útulnej relaxačnej spálne vám postačia aj klasické malé lampičky na nočné stolíky, jedna alebo dve voľne stojace lampy s tienidlom, lampa na čítanie, ktorá môže osvetľovať čítací kútik a LED-pásy na nábytku, prípadne romantické svetelné reťaze a elektrické sviečky.

3

Obrazy a fotografie

Na uvoľnenú atmosféru v spálni majú veľký vplyv umelecké predmety, ktoré do nej umiestnite. Dajte si záležať na tom, aby obrazy, ktoré si zavesíte na stenu v spálni, vo vás vyvolávali len pozitívne pocity a aby na vás pôsobili upokojujúco. Podľa feng-šuej by na obrazoch a fotografiách v spálni nemali byť znázornené vodné plochy, a to najmä v prípade, že sú obrazy umiestnené nad vašou hlavou. Vhodné sú romantické obrazy s párovými motívmi, ktoré podporia váš partnerský vzťah, ako aj vaše spoločné fotografie s vašou polovičkou. Zarámované fotografie môžete umiestniť aj na nástenné police či na komodu, nepreháňajte to však s ich počtom – aj útulná spálňa musí dýchať a priveľa predmetov na rovných plochách by ju mohlo zahltiť.

4

Zrkadlá na správnom mieste

Zrkadlá s umelecky prepracovaným rámom môžu byť skvelým spestrením spálne. Nemali by ste ich však umiestňovať oproti posteli. Zrkadlo môže vyniknúť na stene, ale aj ako praktický doplnok ku kozmetickému stolíku.

5

Príručný stolík s dekoráciou

Príjemnými doplnkami si môžete vyzdobiť aj spálňový čítací kútik, v ktorom máte relaxačné kreslo či kreslo typu ušiak s podnožkou. Ako odkladaciu plochu k nemu určite využijete nočný alebo príručný stolík, na ktorom výborne vynikne váza s kvetmi.

6

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do spálne, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.