Útulný otvorený priestor nie je utópia – takto štýlovo spojíte kuchyňu s obývačkou a jedálňou

Veľká a otvorená obývačka prepojená s kuchyňou a jedálňou je veľmi obľúbený koncept v moderných domácnostiach. Kuchyňa prepojená s priestrannou obývačkou vytvára priestor pre celú rodinu, spoločné varenie a oddych. Ako však dosiahnete to, aby tento priestor bol nielen funkčný, ale aj útulný? Aj veľkorysá otvorená obývačka s kuchyňou totiž môže pôsobiť domácky a útulne – poradíme vám na čo sa zamerať pri jej zariaďovaní.


Kuchynský ostrovček alebo barový pult?

Kuchynský ostrovček je praktickou súčasťou veľkej kuchyne. Pri výbere kuchynskej linky by ste však mali brať do úvahy celkovú veľkosť priestoru, kde by kuchyňa mala tvoriť jeho menšiu časť. V menšej kuchyni môže úlohu kuchynského ostrova plniť aj pojazdný kuchynský pult s úložným priestorom. Pri oddelení kuchynského zákutia od obývačky je žiaduce, aby priestor zostal vzdušný a nezaťažený. Kuchynskú časť môže od obývacej deliť napríklad praktický barový pult so stoličkami, pri ktorom si skvele vychutnáte rannú kávu.

2

Nábytok v svetlých a neutrálnych farbách

V prípade, že neviete do akých farieb by ste mali zladiť vašu obývačku spojenú s kuchyňou, svetlými farbami rozhodne nič nepokazíte. Svetlé odtiene pôsobia optimisticky, opticky zväčšujú priestor a ľahko sa kombinujú so žiarivými farbami, ktoré vyniknú na doplnkoch. Svetlá kuchyňa rozžiari aj tmavší kus izby alebo výklenok a nábytok zo svetlého dreva vám pomôže vniesť do obývačky vytúžené teplo domova. Sektorový nábytok v obývačke, ktorý kombinuje rôzne odtiene svetlohnedej, prípadne bielu so svetlým drevom, ľahko zladíte s nadčasovou svetlou rohovou sedačkou.

3

Zóny posilnené osvetlením

Vo veľkom priestore je potrebné oddeliť „aktívnu“ kuchynskú zónu od „relaxačnej“ obývacej – aj s pomocou vhodne zvoleného osvetlenia. Výrazná lampa s tienidlom vám pomôže vytvoriť útulné posedenie pri jedálenskom stole. Do obývačky je vhodným riešením kombinácia závesné + voľne stojace svietidlo, ktoré môže doplniť ambientné osvetlenie či moderný nábytok s podsvietením.

4

Prispôsobivý nábytok

Multifunkčný priestor bude ešte variabilnejší s prispôsobivým, viacúčelovým nábytkom. Ak radi prijímate u seba doma návštevy, určite využijete rozkladací stôl, pri ktorom usadíte viac osôb, a tiež praktické stohovateľné stoličky. Výborným riešením do útulného viacúčelového priestoru je i praktická rozkladacia pohovka s látkovým čalúnením, s veľkou plochou na spanie, prípadne rozkladacie čalúnené kreslá.

Tip: Vo veľkej obývačke oceníte nábytok, ktorý sa ľahko presúva – napríklad príručné stolíky, ktoré môžu slúžiť aj ako konferenčné stolíky či stojany na kvety, alebo šikovný servírovací vozík na jedlá a nápoje.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do kuchyne, jedálne a obývačky, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.