Malá kúpeľňa s veľkým potenciálom – takto ju zariadite vkusne a účelne


Malá kúpeľňa je veľkou výzvou – na neveľkú plochu (prevažne panelákových bytov) je potrebné umiestniť umývadlo, vaňu alebo sprchový kút, skrinky, prípadne i práčku či radiátor na sušenie uterákov. Nábytok do kúpeľne je preto dôležitým rozhodnutím, ktoré by ste mali urobiť ešte skôr, než sa pustíte do výberu kachličiek a dlažby. Poradíme vám ako z malého priestoru kúpeľne vyťažiť čo najviac.

Lesklé alebo matné skrinky?

Pri malých priestoroch platí, že lesklé vyhotovenie je vhodnejšou voľbou ako matné. A platí to rovnako pre obklady aj pre nábytok. Nábytok do kúpeľne s lesklými skrinkami pôsobí podobne ako zrkadlo a pomôže vám vizuálne zväčšiť priestor. Kúpeľňový nábytok so zatvorenými poličkami s lesklými bielymi dvierkami a zásuvkami pôsobí uhladene, usporiadane a nadčasovo. Pomôže vám udržať v kúpeľni poriadok.

Tip: Využite priestor malej kúpeľne na maximum tak, že zužitkujete rohy – v jednom rohu môže byť sprchový kút, v druhom rohová kúpeľňová zostava s umývadlom, so zrkadlom a lesklými skrinkami.

2

Najlepšie farby do malej kúpeľne

Do stiesnených priestorov sú ako stvorené svetlé farby – a to najmä v prípade, že chýba prirodzené osvetlenie, čo platí pre väčšinu kúpeľní v panelákových bytoch. Medzi vhodné farby do takého typu kúpeľne patria biela, smotanová, slonovinová a krémová a tiež odtiene béžovej a svetlosivej. Biely nábytok do kúpeľne sa dobre kombinuje s doplnkovými farbami, vďaka ktorým skutočne vynikne a nepôsobí sterilne. Nábytok do kúpeľne v kombinácii biela farba + drevený dekor sa dá elegantne zladiť s neutrálnymi zemitými farbami ako je hnedá či sivá. Zaujímavým riešením je i nábytok v pastelových farbách – v malej miestnosti vynikne napríklad svetlomodrý nábytok do kúpeľne v kombinácii so svetlosivými alebo béžovými obkladmi.

3

Veľké zrkadlo „nafúkne“ malú miestnosť

Jednoduchým trikom ako zväčšiť priestor kúpeľne aj s menším rozpočtom je zrkadlo na stene. Zrkadlá do kúpeľne by mali v ideálnom prípade pokrývať väčšiu plochu, aby sa dosiahol čo najlepší efekt optického zväčšenia miestnosti. Praktickým riešením je i zrkadlová závesná skrinka nad umývadlo, ktorá pridá do malej miestnosti potrebný úložný priestor. Zrkadlové skrinky bývajú často súčasťou kúpeľňovej zostavy. Ak máte radi netradičné svietidlá, určite si obľúbite kúpeľňové zrkadlo s LED osvetlením, ktoré vás ušetrí rozhodovania pri výbere doplnkových svietidiel do kúpeľne. Mäkké, rozptýlené svetlo vám pomôže vytvoriť v kúpeľni príjemnú atmosféru.

4

Harmonicky pôsobiaci úložný priestor

Aj tá najmenšia kúpeľňa môže obsahovať dostatok úložného priestoru, ktorý nepôsobí rušivo či chaoticky. Veľmi harmonický dojem vytvára kúpeľňový nábytok s presklenými dvierkami z matného skla, ktorý je estetický a zároveň úplne neprezrádza, čo všetko sa v ňom skrýva. Výborným riešením do kúpeľne je i úzka komoda s prútenými košíkmi, do ktorých sa zmestia zásoby hygienických potrieb a kozmetiky. Aj priestor nad práčkou môžete využiť na skladovanie vecí, ktoré potrebujete mať v kúpeľni poruke – výborným riešením je praktická skrinka nad práčku, ktorá môže farebne ladiť so zvyškom nábytku v kúpeľni.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do kúpeľne, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.