Útulný domov s provensálskym šarmom – inšpirujte sa romantickým francúzskym dizajnom

Provensálsky štýl bývania sa teší veľkej popularite nielen vo Francúzsku, ale po celom svete, Slovensko nevynímajúc. Útulný a ležérny domov s romantickým nádychom je ideál, ktorý môžete ľahko dosiahnuť aj v našich podmienkach, stačí keď si zariadite váš dom alebo byt podľa jednoduchých zásad provensálskeho štýlu. Prezradíme vám ako na to.


Vidiecka pohoda v kuchyni, spálni aj obývačke

Domov zariadený v provensálskom štýle nie je preplnený výdobytkami techniky ani hypermoderný – pôsobí skôr nenúteným vidieckym dojmom. Výborným základom do provensálskej obývačky či spálne je nábytok bielej, smotanovej alebo krémovej farby, ktorý môžete doplniť výraznejšími kúskami alebo doplnkami typickej levanduľovej, modrej alebo žltej farby. Kuchynská zostava nábytku v provensálskom štýle je ako stvorená na kombinovanie s farebnými keramickými obkladmi a štýlovými doplnkami, na ktorých môžu byť námornícke pásiky alebo kvetinové vzory.

2

Nábytok z materiálov, ktoré dýchajú teplom domova

Základným materiálom, z ktorého sa vyrába nábytok v provensálskom štýle, je kvalitné masívne drevo, ktoré sa ľahko kombinuje a dlho vydrží. Jedálenský stôl z masívu je investícia, z ktorej sa bude dlhé roky tešiť celá vaša rodina. Doplniť ho môžu kvalitné drevené stoličky. Ako doplnkové sedenie do kuchyne, obývačky či na balkón dobre poslúži lavica s čalúneným vankúšom v uvoľnenom vidieckom štýle.

Elegantný čalúnený nábytok je ako stvorený na relax – textílie však môžu doplniť aj klasický drevený nábytok. Jednoduché biele hojdacie kreslo môžete vylepšiť mäkkými vankúšmi a dekou z bavlny alebo ľanu. K provensálskemu štýlu neodmysliteľne patria i ďalšie prírodné materiály ako sú keramika, kameň a prútie. Vylepšite si ktorúkoľvek izbu v byte či dome nápaditou komodou s prútenými košíkmi či kreslom z prúteného ratanu.

Provensálsky nábytok využíva aj elegantné kovové prvky, napríklad v podobe úchytov na zásuvkách komody. Francúzsky šarm vnesiete do vášho bývania aj v podobe postele s kovovým rámom, ktorú doplnia kovové nočné stolíky.

3

Ležérny nábytok s atraktívnou patinou

Provensálskemu nábytku pristane nedokonalosť, ktorá mu dodáva charakter – pre tento štýl je typický i nábytok s umelo vytvorenou patinou, napríklad nápaditá konzola alebo vitrína so zásuvkou. Biela farba nábytku pôsobí ako vyťahaná od slnka a môže sa kombinovať so zemitou béžovou, tlmenou svetlomodrou, ružovou, fialovou či sivou farbou.

4

Detaily, ktoré vás aj v zime prenesú do horúcich letných dní

Spomienky na leto môžu byť vo vašom domove živé po celý rok. Sprítomnite si ich v podobe krásneho obrazu s provensálskou krajinou či suvenírov z ciest, vystavených na komode alebo nástennej polici. Biele alebo kvetinové závesy a ľahučké záclony zjemnia váš priestor a váza s čerstvými kvetmi na príručnom stolíku osvieži vašu obývačku či spálňu a zlepší vám náladu počas zamračených dní.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku v provensálskom štýle, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.