Takto vyberiete tú najlepšiu posteľ do detskej izby – 4 praktické rady

Posteľ pre deti je základným kusom nábytku, ktorý rozhodne nesmie chýbať v detskej izbe. Pri výbere sa rozhodujte nielen podľa vašich priestorových možností – zohľadnite aj funkčnosť, kvalitu a dizajn, ktorý najviac vyhovuje vašim ratolestiam. Prinášame vám štyri užitočné tipy, ktoré vám zjednodušia výber postele do detskej izby.


1. Vyberte si riešenie, ktoré vám pomôže vytvoriť viac priestoru pre život

Bežným problémom, s ktorým sa mnohí rodičia stretávajú pri zariaďovaní izby pre viacero detí, je stiesnený priestor – ako zabezpečiť dostatok miesta na spanie, hranie a učenie tak, aby to nebolo na úkor úložného priestoru? Riešením sú detské postele s veľkorysým úložným priestorom, ktoré môžu mať rôzne podoby. Výborným variantom do malej detskej izby je napríklad vyvýšená posteľ so skrinkami a písacím stolíkom alebo zostava nábytku so skrinkami po oboch stranách postele a nad posteľou. Praktickou alternatívou je i poschodová posteľ vybavená schodíkmi, ktoré možno použiť ako komodu. Poschodová posteľ s 3 lôžkami je ako stvorená do malej detskej izby, v ktorej sa uvoľní viac miesta na hry, kreatívnu zábavu a cvičenie.

2

2. Prispôsobte posteľ farebnej schéme

Detská posteľ by sa nemala vymykať farebnej schéme, ktorú ste zvolili pre izbu vašich ratolestí. Neutrálna detská posteľ bielej farby zapadne do akéhokoľvek interiéru, podobne ako posteľ z masívneho dreva, ktorá vynikne v kombinácii so svetlými pastelovými aj výraznými sýtymi farbami. Mladšie deti ocenia aj dvojfarebné postele, ktoré kombinujú základné farby s ich obľúbenou farbou (žltá, červená, zelená, modrá, ružová…) alebo nápadité pestrofarebné postele s obľúbenými rozprávkovými motívmi.

3

3. Vybavte posteľ detským matracom

Výber postele pre deti sa nekončí voľbou správneho rámu – vhodne zvolené detské matrace zabezpečia vašim deťom pokojný a nerušený spánok. Ideálnym typom matraca pre vaše deti sú hypoalergénne matrace s odnímateľným poťahom, ktoré nie sú príliš tvrdé, ale ani príliš mäkké (optimálny stupeň tvrdosti je 3 alebo 4). Obojstranný detský matrac s vysoko elastickou 7-zónovou HR penou je vysoko odolný a priedušný, podobne ako kvalitný detský matrac s latexom. Výborným riešením do detskej postele je aj vzdušný pružinový matrac s PUR penou a kokosovou vrstvou, ktorá je odolná voči vlhkosti a deformácii a chráni pred roztočmi a mikroorganizmami.

4

4. Zjednodušte si úlohu zariadením detskej izby sektorovým nábytkom

Sektorový nábytok pre deti vám pomôže využiť priestor detskej izby na maximum, s vynaložením minimálnej námahy. Jednotlivé kusy nábytku v ňom spolu ladia farebne, štýlovo aj rozmerovo. Sektorový nábytok do izby pre dievčatá aj chlapčenský sektorový nábytok obsahuje všetko, čo v detskej izbe nesmie chýbať – skrine, skrinky, písací stôl a detskú posteľ, prípadne i nástenné police a nočné stolíky. Sektorový nábytok pre študentov má spravidla veľmi decentný dizajn, ladený do neutrálnych farieb, a je vhodný aj do domácej pracovne alebo do hosťovskej izby.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do detskej izby, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.