Zariaďujeme malý byt pre rozrastajúcu sa rodinu: 5 praktických tipov

S novým prírastkom do rodiny prichádza kopec radosti, ale aj starostí. Ak obývate malý byt, potrebujete venovať dostatok času plánovaniu a nachystať priestor novému členovi rodiny. Poradíme vám ako môžete prakticky a jednoducho zariadiť detskú izbu alebo vytvoriť rafinovaný multifunkčný priestor v jednoizbovom byte, ktorý v sebe skĺbi obývačku, spálňu pre rodičov aj útulný detský kútik.


1. Investujte do postieľky, ktorá porastie spolu s dieťaťom

Nadčasová detská postieľka so zásuvkami je výborným riešením do izby, v ktorej bojujete s nedostatkom miesta a úložného priestoru. Skvelou alternatívou do malej detskej izby je i praktická rastúca detská postieľka, vybavená komodou a prebaľovacím pultom, ktorá sa vie jednoducho zmeniť na detskú posteľ s písacím stolom. Na dlhšie obdobie si vystačíte aj s rozkladacou detskou postieľkou, ktorá ponúka možnosť rozloženia až do dĺžky 160 cm.

2

2. Šikovne vyriešené spanie = viac miesta na hranie

Plnohodnotný spánok je veľmi dôležitý pre fungovanie celej rodiny. Malé deti však potrebujú priestor na hranie a bezpečné objavovanie sveta. Jedno aj druhé vám pomôžu dosiahnuť moderné sklápacie postele, ktoré sú bezpečne pripevnené k stene a v zloženom stave nezaberú viac miesta, než klasická šatníková skriňa. Do manželskej sklápacej postele si môžete vybrať matrace, ktoré vám najviac vyhovujú, v maximálnej hrúbke 20 cm. Tento typ postele je vhodný najmä do jednoizbových bytov, v ktorých potrebujete navýšiť obývaciu plochu – nie však na úkor komfortného spánku. Vďaka sklápacej posteli získate viac priestoru na hranie a cvičenie a v neposlednom rade aj vzdušnejšiu izbu.

3

3. Vyberte si bezpečné úložné riešenia

Malé deti sú zvedavé a budú s radosťou skúmať svet okolo seba. Zabezpečte si preto váš úložný priestor tak, aby nemali prístup k veciam, ktoré by im mohli ublížiť. Investujte do bezpečného nábytku s dvierkami a zásuvkami, ako sú napríklad šatníkové skrine, komody a perináče, nočné stolíky a truhlice, ktoré vybavíte detskými poistkami na nábytok. Na to, aby ste zabránili prípadnému prevrhnutiu nábytku, je potrebné pripevniť nábytok k stene.

4

4. Stavte na nábytok, ktorý plní viac ako jednu funkciu

V malom priestore obzvlášť oceníte multifunkčný nábytok, ktorý sa prispôsobí vašim aktuálnym potrebám. Širokú komodu s veľkými zásuvkami môžete napríklad vybaviť prebaľovacím pultom, vďaka čomu ušetríte miesto. Rozkladací regál vám poskytne množstvo úložného priestoru a skrytý písací stôl, ktorý môže poslúžiť na prácu z domova. Multifunkčný regál môžete využívať ako knižnicu, TV stolík alebo funkčnú „stenu“ na rozdelenie priestoru na zóny. Staršie deti ocenia v malej detskej izbe multifunkčnú posteľ, ktorá v sebe skrýva skrinky a vysúvací písací stolík.

5

5. Využite voľný priestor na stenách

Steny sú vašimi tichými pomocníčkami – a to nielen pokiaľ ide o vaše obľúbené dekorácie zavesené na klincoch. Steny v sebe skrývajú veľký úložný potenciál. Už v predsieni ich môžete využiť na umiestnenie nástenných vešiakových panelov. Atraktívne nástenné vešiaky však môžu zdobiť aj vašu obývačku, detskú izbu či kuchyňu. Nástenný vešiak s prútenými košíkmi či závesná polica s vešiakmi poslúži ako perfektná alternatíva k bežným nástenným policiam.

6

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.