Maximálne prehľadné skrine pre vaše pohodlie – spoznajte výhody kapsulového šatníka

Počuli ste už o kapsulovom šatníku? Je to šatník, v ktorom všetko vaše oblečenie spolu krásne ladí, je prehľadne zoradené v úložnom systéme a šetrí vám čas pri obliekaní. Na internete nájdete množstvo článkov a videí, ktoré vám pomôžu vybrať si oblečenie vhodné pre váš životný štýl, spôsob obliekania a typ postavy. Môžete tiež využiť poradenstvo od profesionálnych stylistov. My vám poradíme, ako si vaše oblečenie a doplnky čo najlepšie usporiadať tak, aby vám robili radosť.


Šatníková skriňa s vešiakovou tyčou vám zabezpečí výborný prehľad o vašom oblečení

Najjednoduchším spôsobom, ako si prehľadne usporiadať odevy, je investovať do skrine s vešiakovou tyčou – ideálne do takej, ktorá má vešiakové tyče rovno dve. Oblečenie môžete vešať rôznym spôsobom: od najdlhšieho po najkratšie, podľa farieb alebo podľa kapsúl, ktoré si sami vytvoríte. Jednou kapsulou môže byť napríklad „veci na doma“, ďalšou „oblečenie do práce“, „spoločenské odevy“, „úbor do posilky“, atď. Ak neradi žehlíte, skriňu s vešiakovými tyčami či samostatne stojaci pojazdný vešiak oceníte o to viac.

2

Komody sú ideálne na horizontálne ukladanie oblečenia

Zabudnite na neprehľadné „komíniky“, kde sa na sebe vŕšia hory šatstva, a vyskúšajte horizontálne skladovanie oblečenia v zásuvkách, ktoré propaguje Marie Kondo. Je vhodné predovšetkým na tričká, ponožky, spodnú bielizeň, ale aj na šatky či malé detské oblečenie a uteráky.

Na tento štýl ukladania odevov sú ideálnym nábytkom komody so zásuvkami. Komoda v drevenom vzhľade je nenápadným prvkom vo vašom interiéri, ktorý vám umožní prehľadne uskladniť oblečenie v hlbokých zásuvkách. Vysoká a úzka komoda nezaberie veľa miesta a môžete ju využiť nielen na odevy, ale aj na doplnky (šatky, opasky, bižutéria, a pod.).

3

Kapsulový šatník na špeciálne účely

Ako sme už spomínali, váš šatník môže obsahovať kapsule na rôzne témy – oblečenie na lyže, na beh, plavecké potreby a doplnky, veci na cyklistiku, na golf… Jednotlivé kapsule môžete vložiť napríklad do látkových, plastových alebo papierových škatúľ a umiestniť ich na police v skriňovom systéme. Skriňa s posuvnými dverami ponúka veľa možností na variabilné využitie úložného priestoru. Vaše špeciálne športové či iné kapsule môžete uskladniť podľa tém aj v originálnej rohovej komode.

4

Botník, ktorý je pastvou pre oči

Aj vaše topánky môžete prispôsobiť kapsulovému šatníku. Možno nepotrebujete až tak veľa párov – vyberajte si skôr topánky v neutrálnych farbách (čierna, hnedá, sivá, biela, telová), ktoré ľahšie zladíte s akýmkoľvek oblečením. Botník pre veľkú rodinu by mal byť maximálne prehľadný – vhodné sú napríklad otvorené police ako súčasť samostatného šatníka. Do predsiene skvele zapadne malý dizajnový botník s praktickým odkladacím priestorom alebo rafinovaný úzky botník so zrkadlom.

5

Nemý pomocník pri plánovaní ďalšieho dňa

Radi si vopred chystáte oblečenie na ďalší deň? Výborným pomocníkom pre vás je vešiak typu nemý sluha, na ktorý si môžete zavesiť vyžehlené oblečenie a doplnky. Skvelým pomocníkom pri obliekaní je vešiak so zabudovanou stoličkou.

6

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.