Útulné a štýlové stolovanie v malom byte – 5 praktických tipov

Malé a kompaktné byty nezvyknú poskytovať luxus samostatnej jedálne – o to viac však môžeme byť kreatívni pri vytváraní priestoru na stolovanie. Útulné a štýlové zákutie na spoločný čas pri jedle alebo kávičke sa dá vyčarovať v akejkoľvek kuchyni či obývačke. Prinášame vám päť praktických tipov, ktorými sa môžete inšpirovať pri tvorbe vášho jedálenského kútika.


1. Variabilný jedálenský stôl vám rozšíri možnosti stolovania

Do malých priestorov sú ako stvorené riešenia, ktoré šetria miesto. Rozkladací jedálenský stôl poskytuje v zloženej podobe dostatok miesta pre dve osoby, no po rozložení k nemu viete usadiť aj väčšiu spoločnosť. Takýto stôl je ideálny na umiestnenie k stene a môžete ho využiť aj na prácu s počítačom. Oválny rozkladací jedálenský stôl je vhodný aj na umiestnenie do priestoru a očarí vás elegantným zaobleným tvarom. Ak bývate v garsónke a máte k dispozícii len veľmi málo miesta na stolovanie, váš jedálenský stôl môže byť riešený aj veľmi rafinovane. Zaujímavou možnosťou je napríklad rozkladací regál so stolíkom, ktorý naviac poskytuje aj úložný priestor ako bonus.

2

2. Šikovné rohy môžete využiť na útulné posedenie

Rohy malej kuchyne sú ako stvorené na príjemné rohové posedenie – stačí vám na to praktický jedálenský komplet s lavicou a stoličkami, prípadne rohová lavica z ekokože so stolíkom a farebne zladené kuchynské doplnky ako sú sedáky, obrusy či prestieranie. Nevyužitý malý roh v kuchyni môže vyplniť rohový regál, ktorý môžete používať napríklad na pestovanie byliniek, ktoré najradšej pridávate do pokrmov. Rastliny v kvetináčoch v kuchyni prispejú k útulnej a domáckej atmosfére.

3

3. Praktické a skladné stoličky šetria miesto

Skladacie stoličky sú ako stvorené do stiesnených priestorov – nezaberú veľa miesta a s ich pomocou vytvoríte príjemné posedenie aj pre prípadné návštevy. Na sedenie v menšej kuchyni či obývačke je možné využiť aj pohodlnú lavicu s mäkkou poduškou. Jej výhodou je, že poskytuje aj množstvo úložného priestoru v zásuvkách.

4

4. Sedením „na vysokej nohe“ môžete vymedziť zóny v miestnosti

Máte radi netradičné barové sedenie? Už dávno neplatí, že by malo byť určené len pre bary.
Barový stôl so stoličkami je perfektným riešením do malej kuchyne – najmä ak obsahuje praktické poličky, ktoré poslúžia napríklad na odkladanie ovocia a zeleniny. Barový set je tiež vhodný do obývačky spojenej s kuchyňou, kde môže vizuálne oddeľovať kuchynskú časť od obývacej zóny.

5

5. Jedálenský kútik pre dvoch na balkóne je luxus, ktorý si môžete dovoliť

Túžite po pohodovom posedení na balkóne, kde môžete pokojne popíjať kávičku a sledovať okolitý svet? Aj na malý balkón, loggiu či terasu si môžete nainštalovať jedálenský set, ktorý obsahuje stôl, ktorý sa namontuje na stenu, a dve stoličky. Kávičkové posedenie si však môžete vytvoriť aj skombinovaním menšieho príručného stolíka s kreslami z ratanu, plastu, hliníka alebo iného materiálu, ktorý dobre odoláva výkyvom teploty, slnečnému žiareniu a vlhkosti. Praktickým doplnkom k balkónovému posedeniu je aj markíza alebo slnečník, ktoré oceníte najmä počas horúcich letných dní.

6

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o jedálenskom nábytku, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.