Usporiadaný priestor vám ušetrí prácu pri upratovaní – 5 praktických ukážok


Chcete mať doma vždy poriadok bez veľkej námahy? Dovoľte nábytku, aby bol vaším spojencom. Vytvorte si doma jednoduché a prehľadné úložné systémy, v ktorých sa nikdy nestratíte. Dobre usporiadaný priestor je taký, v ktorom môžu vaše veci „dýchať“ a všetko má svoje miesto. Prinášame vám päť ukážok nábytku, ktorý vám zjednoduší udržiavanie poriadku vo vašom domove.


1. Šatník, v ktorom má každá vec svoj domov

Šatníková skriňa, v ktorej sú veci usporiadané prakticky a logicky, vám zjednoduší každodenné obliekanie – ak je skriňa prehľadná už na prvý pohľad, budete vždy presne vedieť, kde čo máte. Ak máte doma šatník v podobe samostatnej miestnosti, kde chýbajú úložné systémy, môžete využiť napríklad praktický šatníkový organizér.

Tip: Vytvorte si svoj systém na ukladanie odevov tak, aby vám dával zmysel. Jedným zo spôsobov je napríklad ukladať jednotlivé odevy a doplnky do takej výšky, v ktorej ich nosíte na tele – napr. ponožky do dolnej zásuvky, do stredných polôh v skrini spodnú bielizeň, nohavice a sukne, na najvyššie poličky šatky, šály a čiapky či klobúky. Visiace odevy môžete usporiadať podľa typu, dĺžky alebo farby.

2

2. Nábytok so zásuvkami skrotí neporiadok v každej izbe

Ak patríte medzi ľudí, ktorých nebaví aranžovať veci na poličkách a utierať z nich prach, nábytok so zásuvkami je tou pravou alternatívou pre vás. Komody v rôznych podobách využijete v každej izbe. Často bývajú súčasťou obývacej steny. Zásuvky však nájdete aj inde – nočný stolík so zásuvkou či praktická posteľ so zásuvkovým úložným priestorom rozšíria vaše úložné možnosti a zaistia vašim veciam bezpečný domov bez prachu. Ak máte malé deti, určite oceníte i detskú postieľku so zásuvkami. Staršie deti dokážu samé udržiavať poriadok v detskej komode, ktorá poslúži na oblečenie aj na hračky.

3

3. Pracovný kút, kde je všetko poruke

Ak chcete efektívne pracovať v domácej kancelárii, s uprataným stolom vám práca pôjde od ruky. Snažte sa udržiavať pracovnú plochu stola čo najmenej zapratanú. Aj v tej najmenšej miestnosti sa nájde miesto pre písací stolík so zásuvkami alebo praktický rozkladací regál so stolíkom, kam hravo schováte všetky kancelárske potreby. Ak dlhodobo pracujete z domova, doprajte si komfort s PC stolíkom, ktorý je vybavený otvorenými poličkami na zakladače, ako aj policami s dvierkami a zásuvkami.

4

4. Kúpeľňa, v ktorej má každý člen domácnosti svoj priestor

V kúpeľni sa zvykne kumulovať neporiadok, ak je v nej veľa dostupných rovných plôch. Ideálnym riešením je kúpeľňová zostava so skrinkami, ktoré sú vybavené nepriehľadnými dvierkami. Minimum otvorených odkladacích plôch spôsobí, že vaša kozmetika a hygienické potreby budú upratané za dvierkami skrinky a vy budete mať menej prachu na utieranie. Každý člen domácnosti by mal mať vyhradený vlastný úložný priestor v rámci kúpeľňových skriniek. Kúpeľňový nábytok so skrinkami a zásuvkami, ale bez nožičiek, ktorý je namontovaný na stenu, má aj ďalšiu výhodu – zjednoduší vám vysávanie a mopovanie v kúpeľni.

5

5. Štýlové úložné riešenia na drobnosti

Drobné predmety, ktoré zvyknú vytvárať chaos a neporiadok v každej izbe, môžete jednoducho skrotiť – s pomocou šikovných úložných systémov. Na pracovnom stole, v detskej izbe aj v obývačke využijete štýlový organizér, ktorý upúta svojím nápaditým vzorom. Organizér v romantickom provensálskom štýle je ako stvorený do jedálne alebo kuchyne. Jednoduchým riešením, ktoré vám pomôže udržať vo veciach poriadok bez veľkej námahy, sú i úložné boxy, ktoré dokonale zapadnú do regálu v obývačke či v pracovni.

6

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.