Upravujeme detskú izbu pre prváčika: týchto 5 vecí v nej nesmie chýbať

Vaša ratolesť sa chystá v septembri nastúpiť do prvého ročníka základnej školy a vy ešte nemáte nachystanú detskú izbu pre vášho školáka či školáčku? Poradíme vám ako prispôsobiť miestnosť novej životnej etape vášho dieťaťa už počas letných prázdnin tak, aby ste sa na začiatku školského roka nemuseli zbytočne stresovať. Nasledovných päť vecí by v detskej izbe prváčika rozhodne nemalo chýbať.


1. Primerane vysoký písací stôl

Detský písací stôl pre vášho syna či dcéru by im mal vydržať niekoľko rokov. Farebne neutrálny písací stôl s úložným priestorom je vhodným riešením pre chlapcov aj pre dievčatá, nemal by však byť príliš vysoký a je potrebné zladiť k nemu výškovo nastaviteľnú stoličku. Ideálnym riešením pre mladšie školopovinné deti, ktoré sa rýchlo vyvíjajú, je výškovo nastaviteľný rastúci stôl so stoličkou, ktorý sa dokonale prispôsobí potrebám dieťaťa, ktoré rastie ako z vody.

2

2. Pohodlná detská stolička

K písaciemu stolu je nevyhnutne potrebná i ergonomická detská stolička, ktorá vášmu prváčikovi zaistí zdravé sedenie počas domácej prípravy do školy a písania úloh. Detská stolička s kolieskami je ideálnym riešením k písaciemu stolu, rovnako ako jednoduché detské kancelárske kreslo, vybavené opierkami na ruky.

3

3. Posteľ pre pokojný spánok

Pre zdravý vývin detského mozgu je nevyhnutný výdatný a hlboký spánok. Doprajte ho svojim prváčikom a venujte im detskú posteľ, ktorá im vydrží do konca základnej školy (alebo aj dlhšie). Praktické detské jednolôžko by malo farebne aj štýlovo zapadnúť do celkového dizajnu detskej izby. Detská posteľ v tvare domčeka či atraktívna farebná detská posteľ s úložným priestorom oživí a zútulní detskú izbičku. Praktická zostava nábytku s posteľou do detskej izby zaistí vašim deťom dostatok úložného priestoru na všetko potrebné.

4

4. Úložný priestor na knihy

S príchodom školských povinností prichádzajú do detskej izby aj nové predmety, ktoré je potrebné niekam umiestniť – zošity, učebnice a školské pomôcky. Ako ich uskladniť prakticky a zároveň esteticky? Jednoduchým riešením je nízky regál s poličkami alebo kombinovaný regál s policami a zásuvkami. Hravý detský regál môžete skombinovať s nástennými policami.

Tip: Úložné riešenia na knihy a školské potreby bývajú väčšinou súčasťou sektorového nábytku pre deti a študentov.

5

5. Priestor pre hry a relax

Aj deti, ktoré už chodia do školy, sa potrebujú hrať a ocenia izbu, z ktorej nevymizla hravosť a pohoda. Vytvorte im v ich malom kráľovstve relaxačný kútik, v ktorom budú môcť vo voľnom čase oddychovať a venovať sa svojim záľubám. Môže to byť napríklad čitateľské zákutie so sedacím vakom a voľne stojacou lampou či hravá zóna s priestorom na pohyb a originálnou hojdačkou prichytenou na strope.

6

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do detskej izby, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.