6 rýchlych tipov ako zmodernizovať kúpeľňu bez veľkej námahy

Moderná kúpeľňa, v ktorej všetko funguje tak ako má, nie je žiadna nereálna vízia. Funkčnú kúpeľňu si môžete zútulniť a zdokonaliť aj za jeden víkend a stačí vám na to aj skromný rozpočet. Investujte do tých správnych doplnkov a drobností, ktoré spravia veľký rozdiel a umožnia vám lepšie si vychutnať relax vo vašej kúpeľni, bez vynaloženia enormnej námahy. Pozrite si našich šesť rýchlych tipov.


1. Zväčšite si priestor novým zrkadlom

Aj malá kúpeľňa môže pôsobiť svetlejšie a príjemnejšie, keď v nej vytvoríte dojem väčšieho priestoru s pomocou vhodne zvoleného zrkadla. Veľké nástenné zrkadlo či praktická zrkadlová skrinka nad umývadlom pomôže opticky zväčšiť priestor. Elegantné okrúhle zrkadlo so zlatým rámom dodá vašej kúpeľni nádych luxusu.

2

2. Privítajte v kúpeľni zeleň

Zelené izbové rastliny dokážu vniesť novú energiu do akejkoľvek kúpeľne. Ak máte v kúpeľni okno a denné svetlo, ideálnym riešením sú živé vlhkomilné rastliny v kvetináčoch, ktoré môžu zdobiť poličky vašej kúpeľňovej zostavy. V prípade, že si v kúpeľni musíte vystačiť s umelým svetlom, môžete ju vyzdobiť umelými rastlinami, napríklad efektnými popínavkami v pôvabných kvetináčoch z umelého ratanu.

3

3. Zlepšite ergonómiu s pomocou vešiakov

Vešiaky na uteráky, župany a šatstvo majú svoje miesto v kúpeľni a poskytujú dôležitý úložný priestor. Voľne stojace vešiaky odolné voči vlhkosti sú skvelým riešením v prípade, že nechcete vŕtať do obkladov na stenách. Vešiak typu nemý sluha je ideálny pomocník do kúpeľne – zmestí sa naň oblečenie aj doplnky, ktoré si môžete nachystať večer vopred, aby bolo vaše ranné chystanie sa do práce rýchle a pohodlné.

4

4. Vymeňte kúpeľňové predložky za nové

Nové kúpeľňové predložky vhodnej farby dokážu rozžiariť vašu kúpeľňu a dodať jej šťavu. Vyberte si kúpeľňový set vo vašej preferovanej farebnej palete tak, aby ladil s odtieňom dlažby, sprchového závesu a uterákov. Netradičný okrúhly kúpeľňový koberček s vysokým vlasom je ako stvorený do modernej kúpeľne. Hebký a prateľný koberček zútulní vašu kúpeľňu a pomôže vám vytvoriť v nej príjemnejšiu atmosféru na relax.

5

5. Zapracujte uteráky do vašej farebnej palety

Aj uteráky a osušky sú neoddeliteľnou súčasťou vašej kúpeľne – čo tak posunúť tento nevyhnutný doplnok na vyššiu úroveň? Sada farebne zladených uterákov vám umožní vytvoriť vo vašej kúpeľni harmonickejšie prostredie tým, že v nej zmenšíte farebný vizuálny smog. Ak je vaša súprava uterákov zladená s dlažbou a s odtieňmi, v ktorých je vyhotovený váš kúpeľňový nábytok, bude váš celkový dojem z kúpeľne ešte príjemnejší.

6

6. Investujte do moderného osvetlenia

Osvetlenie kúpeľne by sa nemalo obmedzovať len na jedno stropné svietidlo. Lampy určené na osvetlenie skriniek, svietidlá po bokoch zrkadla nad umývadlom či bodové svetlá dokážu vo vašej kúpeľni vytvoriť lepšie svetelné podmienky, čo oceníte najmä počas úpravy vášho zovňajšku. Praktické LED osvetlenie nad zrkadlom či zrkadlo s LED osvetlením po obvode vám v kúpeľni vytvorí príjemné, mäkké rozptýlené svetlo.

Tip: Ak si radi užívate relaxačný kúpeľ vo vani, vybavte vašu kúpeľňu aj pohodovým ambientným osvetlením – svetelnými reťazami, lávovou lampou alebo sviečkami v svietnikoch z keramiky či skla.

7

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do kúpeľne, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.