Trendy nábytok pre štýlových školákov: 5 inšpirácií

Nábytok pre deti by mal zodpovedať aktuálnym potrebám a veku vašich ratolestí. Komplety nábytku pre deti spravidla obsahujú všetko, čo patrí do detskej alebo študentskej izby. Aj malí školáci vedia, že v útulnej a prakticky zariadenej detskej izbičke sa lepšie spí, hrá aj príjemnejšie píšu domáce úlohy. Prinášame vám inšpirácie na štýlový a praktický nábytok, ktorý môže vylepšiť detskú izbičku vášho školáka či školáčky.


1. Multifunkčná posteľ s úložným priestorom

Posteľ, ktorá plní viac ako jednu funkciu, je ako stvorená do malej detskej izby – najmä v prípade, že sa o ňu delia viacerí školopovinní súrodenci. Ideálnym riešením do stiesnených podmienok je vyvýšená detská posteľ so skrinkami pod lôžkom a malým písacím stolíkom. Detská poschodová posteľ so schodíkmi, ktoré slúžia zároveň ako komoda, je hravým a zároveň praktickým kusom nábytku do detskej izby.

2a

2. Veľká rohová skriňa typu walk-in

Deti milujú originálny a nevšedný nábytok, ktorý sa vyznačuje veľkou variabilitou. Rodičia sa však potešia najmä kúskom s nadpriemernou funkčnosťou, ktoré šetria miesto. Výborným úložným riešením do detskej izby pre školáka je rohová šatníková skriňa typu walk-in – obsahuje vonkajšie poličky a množstvo vnútorného úložného priestoru. Rohová kombinovaná skriňa je ako samostatný šatník v izbe. Osvetlená vnútorná časť ukrýva police, zásuvky a vešiakovú tyč na zavesenie oblečenia.

3

3. Interiérová hojdačka, ktorá neomrzí

Do detskej izby pre školáka patrí i miesto na relax. Originálnym riešením je nahradiť statické kreslo či sedací vak na čítanie dynamickým sedením v podobe závesného kresla alebo hojdačky namontovanej do stropu. V prípade, že nechcete robiť stavebné úpravy a vŕtať do stropu, je výborným alternatívnym riešením komfortné závesné kreslo alebo záhradná hojdačka s pevným a stabilným podstavcom a mäkkými vankúšmi.

4

4. Štýlový písací stôl

Školáci rýchlo rastú a s pribúdajúcimi rokmi sa menia aj ich potreby. Najmladšie školopovinné deti určite poteší rastúci stôl so stoličkou, ktorý sa jednoducho prispôsobí ich aktuálnej výške. Starší školáci ocenia písací stolík s úložným priestorom, ku ktorému je možné namontovať na stenu praktický nadstavec s extra poličkami na knihy a zásuvkami na písacie potreby a školské pomôcky. Študenti ocenia vzdušný písací stolík spojený s regálom, s množstvom úložného priestoru na zošity, knihy a skriptá.

5

5. Rozkladacie kreslo na relax a leňošenie

Rozkladacie kreslo nezaberie v detskej izbe veľa miesta a je štýlovým doplnkovým kusom nábytku. Na rozkladacom kresle sa dá čítať a leňošiť a v rozloženej podobe i zdriemnuť. Rohové rozkladacie kreslo môže tvoriť základ relaxačného kútika v izbe vášho dieťaťa. Rozkladacie kreslo s farebným vankúšom zaručene spestrí študentskú izbu.

6

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do detskej izby, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.