Chýba vám domáca pracovňa? Takto si hravo zriadite homeoffice v obývačke!


V prípade, že pracujete z domu, určite viete, že dobre zariadená pracovňa či domáca kancelária dokáže zvýšiť vašu produktivitu. Čo však v prípade, že ňou nedisponujete a jediná miestnosť, v ktorej môžete doma pracovať, je obývačka? Prezradíme vám ako si môžete vytvoriť funkčný a praktický home office aj s obmedzenými priestorovými možnosťami.


Použite jedálenský stôl ako pracovný stôl

Jedálenský stôl sa nevyužíva celý deň – v čase, keď na ňom neservírujete jedlo, vám môže poslúžiť ako plnohodnotný pracovný stôl. Odstráňte z vášho jedálenského stola všetky zbytočnosti, odizolujte sa od prípadných rušivých zvukov s pomocou kvalitných slúchadiel a ponorte sa do práce s počítačom.

Tip: Na tento účel je mimoriadne vhodný i väčší rozkladací jedálenský stôl, ktorý môže dočasne slúžiť na stolovanie aj na prácu.

2

Vyhraďte si miesto pre šikovný písací stolík

Písacie stoly existujú v rôznych veľkostiach a vyhotoveniach. Jednoduchý a vzdušný písací stolík s kolieskami sa zmestí skoro všade a môžete ho podľa potreby ľahko presúvať. Populárnym riešením do obývačky je i nenápadný a úzky toaletný stolík, ktorý môže plniť až trojakú funkciu: poslúži ako kozmetický stolík, ktorý vám zjednoduší líčenie, ako príručný stolík alebo ako kompaktný písací stolík, ktorý je ako stvorený na prácu s notebookom. Do obývačky sa však môže zmestiť aj malý PC stolík s priestorom pre klasický stolný počítač, ktorý je naviac vybavený praktickými poličkami a zásuvkou.

3

Využite priestor v rohu

V rohu miestnosti môžete mať namiesto izbovej rastliny praktický rohový písací stôl, ktorý nezaberie veľa miesta. Minimalistický rohový písací stolík má všetko, čo potrebujete na komfortnú prácu s počítačom – priestor pre monitor, klávesnicu aj kancelárske pomôcky a dokumenty.

Tip: Nedostatok úložného priestoru vo vašej úspornej domácej pracovni môžete vyriešiť inštaláciou nástenných políc v blízkosti pracovného stola.

4

Stavte na multifunkčný nábytok

Interiéry, v ktorých je vzácny každý centimeter, si vyžadujú rafinované dizajnové riešenia. Ak chcete vo vašej obývačke vytvoriť kompaktné pracovisko s maximálnym úložným priestorom, zaujímavým riešením pre vás môže byť rozkladací regál so stolíkom, ktorý sa dá zložiť v čase, keď ho nevyužívate. V zloženom stave vyzerá ako bežná skriňa.

Písací stolík spojený s regálom je vhodným riešením aj do rohu miestnosti a v prípade, že radi pracujete v tzv. „kráľovskej pozícii“. V tejto polohe máte za chrbtom stenu a máte výhľad na celú izbu a na dvere, ktorými sa do nej vchádza. Z hľadiska feng šuej ide o najpriaznivejšiu polohu pre sedenie za pracovným stolom.

5

Nezabudnite na pohodlnú kancelársku stoličku

Pri pravidelnej aj občasnej práci z domova je dôležité pohodlie a ergonómia – vyberte si preto vhodnú kancelársku stoličku, na ktorej vydržíte sedieť aj dlhšie, bez pocitu únavy. Praktickým riešením je klasické kancelárske kreslo, vybavené kolieskami a lakťovými opierkami. V prípade, že možnosť práce z domu využívate len príležitostne, môžete investovať do elegantnejšej alternatívy, ktorou môže byť napríklad pohodlné kancelárske kreslo s čalúnením z ekokože.

6

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do domácej pracovne a obývačky, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.