Takto vyzerá pracovňa pre kreatívca, ktorá pomáha generovať dobré nápady

Ak patríte medzi ľudí, ktorí sa živia kreatívnou prácou, je dôležité, aby ste mali k dispozícii pracovňu, ktorá podporuje vašu tvorivosť. Poradíme vám ako si správne vybrať nábytok do kancelárie a doplnky a zariadiť si pracovňu tak, aby ste sa v nej cítili príjemne a uvoľnene, no zároveň nie príliš rozptýlene. Miestnosť, v ktorej sa dokážete uvoľniť aj dobre sústrediť, podporí vašu kreativitu a dobré nápady k vám budú prichádzať samé, ako na zavolanie.


Uprataný písací stôl, ktorý šetrí čas

Možno ste sa stretli s názorom, že inteligentný človek sa dokáže orientovať aj v chaose a že „kreatívny neporiadok“ je súčasťou tvorby. Neporiadok však môže mať aj presne opačný účinok – zaťaží váš mozog a bude pôsobiť ako podvedomá prekážka, ktorá bude vytvárať stres a blokovať vašu disciplinovanosť a kreatívnu energiu. Správne zvolený písací stôl s úložným priestorom alebo písací stôl s veľkorysým regálom vám dokáže uľahčiť prácu a ušetriť čas tým, že na ňom nemusíte nič hľadať, lebo vždy presne viete, kde čo máte. Aj veľký rohový písací stôl môže podporiť vašu tvorivosť, ak ho budete udržiavať v čistote a poriadku a umiestnite na neho iba také predmety, ktoré bezprostredne potrebujete (laptop, myš, pero a papier, kalendár…) a predmety, ktoré vás inšpirujú (fotografie, obrázky, obľúbené citáty v rámikoch, atď.).

2

Zóna na kreatívne leňošenie

Ak pracujete v kreatívnej profesii, určite ste si už všimli, že výborné tvorivé nápady k vám často prichádzajú v chvíľach odpočinku. Môže to byť v čase podriemkavania na relaxačnom kresle, počas denného snenia na pohovke, či uvoľňujúcej masáže na praktickom masážnom kresle. Vo vašej pracovni by teda nemala chýbať relaxačná zóna, v ktorej si môžete dopriať občerstvujúce pracovné prestávky. Na sedacom nábytku môžete odpočívať, meditovať alebo počúvať hudbu, na koberci si môžete aj zacvičiť či zatancovať. Nezabúdajte na to, že relax je plnohodnotnou súčasťou tvorivého procesu.

3

Sieň slávy alebo inšpiratívna výkladná skriňa

Každý kreatívec má svoje obľúbené predmety, ktoré ho inšpirujú. Môžu to byť umelecké diela, fotografie či „vision board“ – tabuľa s vašimi víziami a cieľmi. Tieto predmety nemusia byť vždy len na písacom stole. Môžete ich umiestniť aj na nástennú policu, skrinku alebo komodu, ktorá je vo vašom zornom poli, keď pracujete za stolom. Na menšie predmety je vhodným riešením aj zasklená vitrína.

4

Stolička, ktorá neunaví

Dlhé hodiny strávené prácou s počítačom si môžu vybrať svoju daň v podobe bolestí chrbta a krku. Na to, aby ste tomu zabránili, budete potrebovať spoľahlivú kancelársku stoličku – ideálne takú, ktorá disponuje kolieskami a množstvom nastaviteľných prvkov. Moderné kancelárske kreslo z ekokože s lakťovými opierkami alebo kancelárska stolička s nastaviteľnou opierkou hlavy či originálne kancelárske kreslo s funkciou masáže vám zaistia maximálne pohodlie pri práci, počas ktorej strácate pojem o čase.

5

Zelený raj ako pastva (nielen) pre oči

Rastliny v kvetináčoch rozhodne patria do pracovne, v ktorej denne trávite množstvo hodín. Okrem toho, že produkujú kyslík, dokážu aj pohlcovať elektrosmog z ovzdušia a dobre sa na ne pozerá. Doprajte svojim očiam odpočinok a z času na čas sa zadívajte na vaše obľúbené rastliny, ktoré môžete umiestniť na pracovný stôl, regál v tvare schodíkov (ktorým môžete zároveň aj rafinovane rozdeliť priestor na zóny), na komodu či na špeciálny stojan na kvety alebo príručný stolík.

6

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do pracovne, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.