Koniec neporiadku v šatníku: 4 jednoduché riešenia do spálne

Máte plnú skriňu oblečenia, no trvá vám celú večnosť, kým z nej vylovíte práve to, čo potrebujete? Skoncujte s neporiadkom a vytvorte si v spálni funkčný a prehľadný systém na skladovanie oblečenia, ktorý nedá šancu chaosu. Stačí, ak vašu spálňu vybavíte praktickým nábytkom, ktorý vám poskytne dosť miesta pre jednotlivé typy odevov a doplnkov. Poradíme vám štyri jednoduché riešenia, ktoré vám ušetria čas aj energiu pri upratovaní spálne.


Komody na oblečenie aj na doplnky

Hoci sú bežným spôsobom skladovania odevov v spálni šatníkové skrine, komody dokážu výrazne zlepšiť vaše spálňové úložné možnosti. Komoda s hlbokými zásuvkami je ako stvorená na pohodlné ukladanie oblečenia, ktoré máte hneď na dosah – stačí otvoriť zásuvku a vybrať čo treba.

Komoda s plytšími zásuvkami je vhodná na doplnky, akými sú šperky, šatky, okuliare, hodinky, kravaty či motýliky. Stačí, keď si nájdete systém vnútorného členenia zásuviek, ktorý je pre vás prehľadný (napríklad organizéry do zásuviek či priehľadné plastové nádoby), a už nikdy nebudete musieť bojovať s neporiadkom v kategórii doplnkov.

Zaujímavým riešením do spálne je i rohová komoda s efektným osvetlením. Menšia zásuvková komoda výborne poslúži i ako nočný stolík pri posteli.

2

Skrine s variabilnými úložnými možnosťami

Šatníkové skrine, ktoré vám pomôžu udržať si v spálňovom šatníku poriadok, by mali mať dostatočne členitý vnútorný priestor, ktorý obsahuje primeraný počet políc, zásuviek a vešiakovú tyč na zavesenie odevov. Nakombinujte si systém skríň tak, aby vaša zostava nábytku najlepšie zodpovedala vašim potrebám. Vysoké šatníkové skrine s posuvnými dverami šetria miesto a zvyčajne obsahujú dosť priestoru na zavesenie odevov (napr. dve kratšie vešiakové tyče alebo jednu dlhú). Výhodou sú vnútorné poličky s nastaviteľnou výškou. Praktické rohové skrine či úzka šatníková skriňa so zásuvkami vám pomôžu vyťažiť maximum z malého priestoru spálne.

3

Posteľ s úložným priestorom na sezónne odevy

Priestor pod posteľou sa svojimi rozmermi často vyrovná veľkej šatníkovej skrini a bola by škoda ho nevyužiť. Čalúnené postele bývajú zväčša vybavené štedrým úložným priestorom pod lôžkovou časťou, ktorý môže poslúžiť napríklad na skladovanie lôžkovín, sezónnych odevov či doplnkov, ktoré používate len raz za čas. Najviac úložného priestoru vám vytvorí manželská posteľ, ktorej lôžkovú časť môžete jednoducho nadvihnúť spredu, či praktická čalúnená manželská posteľ s bočným výklopom lôžkovej časti. Atraktívnym riešením je i pôvabná čalúnená manželská posteľ so zásuvkami.

4

Lavice, truhlice a taburety na sedenie aj na skryté poklady

Čalúnené lavice, truhlice či taburety v spálni nemusia slúžiť len na sedenie – investujte do takých, ktoré vám pomôžu udržať si poriadok vo veciach tým, že vám poskytnú úložný priestor navyše. Lavica zladená s vašou čalúnenou posteľou je ako stvorená na uskladnenie posteľnej bielizne, extra vankúšov a prikrývok. Podobnú funkciu môže plniť aj podlhovastý skladací taburet. Malá drevená truhlica môže poslúžiť ako podstavec pod vázu s kvetmi, umelecké predmety alebo izbové rastliny, no zároveň vám poskytne aj extra úložný priestor na predmety, ktoré chcete mať v spálni, no nevyužívate ich veľmi často.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do spálne, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.