Tešíte sa na prázdniny s rodinou a priateľmi? Takto vytvoríte hosťovskú izbu, do ktorej sa budú radi vracať


Leto je časom dovoleniek a návštev. Mnohí riešia dilemu ako ubytovať svojich hostí tak, aby bol pre nich pobyt na návšteve čo najpríjemnejším zážitkom. Ako hosťovské izby často slúžia obývačky či detské alebo študentské izby, ak deti už vyleteli z rodinného hniezda a ich izba sa nevyužíva. Ako hosťovskú izbu však môžete mať prispôsobenú aj samostatnú miestnosť – napríklad domácu pracovňu alebo obytné podkrovie. Poradíme vám ako si ju môžete zariadiť tak, aby splnila vaše nároky na praktickosť a pohodlie.


Nenápadná posteľ, ktorá je cez deň „neviditeľná“

Aj tá najmenšia hosťovská izba bude maximálne pohodlná a priestranná, ak do nej umiestnite modernú sklápaciu posteľ. Práve sklápacie postele patria medzi atraktívny nábytok, ktorý využijete všade tam, kde je nedostatok priestoru. Jednolôžkové sklápacie postele s poličkami sú skvelým riešením do hosťovskej izby, ktorá plní aj inú funkciu, napríklad v nej máte domácu kanceláriu či hobby dielňu. Cez deň je takáto posteľ prakticky neviditeľná, vyzerá ako obyčajná, nenápadná skriňa.

2

Pohodlné spanie aj sedenie v jednom

V prípade, že očakávate veľa hostí, je možné, že vám nevystačí kapacita hosťovskej izby. Pre také prípady je skvelé, ak vaša obývačka disponuje ďalšími lôžkami, napríklad v podobe rozkladacej sedacej súpravy, ktorá je vhodná na príležitostné prespávanie. Menšia rozkladacia pohovka môže byť súčasťou ktorejkoľvek izby, kde poslúži na sedenie pri konferenčnom stolíku aj na navýšenie ubytovacej kapacity pre návštevy. Rovnakú funkciu splní aj praktické a priestorovo nenáročné rozkladacie kreslo, ideálne aj so šikovným úložným priestorom na hosťovské periny, deky a vankúše.

3

Variabilný úložný priestor pre hostí

Úložného priestoru nikdy nie je dosť a platí to aj pre hosťovskú izbu. Hoci hostia zvyčajne neprichádzajú s veľkou batožinou, predsa ich vždy poteší, ak si majú kam zavesiť oblečenie na vešiaky alebo uložiť osobné veci a kufre. Vhodným riešením do hosťovskej izby sú priestorovo nenáročné jednodverové skrine či väčšie dvojdverové skrine v kombinácii s praktickými komodami, ideálne s hlbokými zásuvkami. Na uskladnenie väčších predmetov ako sú cestovné kufre a tašky sú vhodné aj úložné riešenia pod posteľou. Odporúčame aj príjemnú hudbu.

4

Praktické detaily, ktoré potešia každú návštevu

Tí najlepší svetoví hoteliéri vedia ako si nakloniť priazeň svojich hostí, aby sa k nim často a radi vracali. Inšpirujte sa odborníkmi, ktorých skúsenosti sú dôkazom toho, že detaily hrajú pri zariaďovaní izieb pre hostí mimoriadne dôležitú rolu. Nachystajte vašim návštevníkom doplnky, ktoré im spríjemnia pobyt, napríklad:

  • praktický stojaci vešiak, na ktorý si môžu zavesiť oblečenie, kabelky a doplnky
  • vešiak typu nemý sluha, ktorý zároveň slúži ako stolička a je skvelým pomocníkom pri obliekaní a obúvaní
  • mäkučké a voňavé župany, zavesené na nástennom vešiaku
  • elegantnú nočnú lampu na stolíku pri posteli, ktorá poslúži ako doplnkové ambientné osvetlenie aj ako lampa na čítanie.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.