Takto si zariadite interiér nábytkom, ktorý zmierni letné horúčavy

 

Hoci Slovensko neleží v tropickom pásme, mnohých z nás v priebehu posledných rokov potrápili mimoriadne horúce letá. Existujú rôzne riešenia ako si schladiť domov, ktorý sa v lete neprimerane prehrieva. Medzi najpopulárnejšie z nich patrí klimatizácia a ventilátory. Pre príjemnú klímu však môžete niečo urobiť aj pri výbere nábytku. Poradíme vám ako si vytvoriť domov, ktorý vám v letných mesiacoch poskytne chladivé útočisko.

 

Nábytok v svetlých farbách

Letné horúčavy majú majstrovsky zvládnuté prímorské krajiny, v ktorých je väčšinu roka slnečno a teplo. Nie náhodou v nich dominuje biela farba – práve táto farba totiž najlepšie odráža prebytočné svetlo a s ním aj teplo. Pohrajte sa s bielou farbou vo vašom domove. Veľké kusy nábytku ako sú sedačky v bielej, smotanovej či krémovej farbe jednoducho zladíte s ostatnými farbami. Šikovným riešením je aj deka alebo poťah na sedačku v bielej farbe, ideálne z prírodnej látky ako je bavlna alebo chladivý ľan. Nábytok v provensálskom štýle je ideálnym riešením pre slnečný byt, ktorý sa rýchlo prehrieva.

2

Vzdušný nábytok na nožičkách

Nábytok na nožičkách umožní vzduchu voľne cirkulovať vo vašich izbách. Ak si urobíte prievan, ľahšie tak schladíte povrch nábytku. Biely nábytok na nožičkách, s vysokým leskom, je vhodný do obývačky, ktorú naviac opticky rozšíri a odľahčí. Praktická komoda s nožičkami rozšíri úložné možnosti v predsieni alebo v spálni.

3

Nábytok, ktorý schová lapače prachu a tepla

Najlacnejším spôsobom ako si v lete schladiť vzduch je večerné a ranné vetranie. Ak si chcete doma urobiť poriadny prievan otvorením okien alebo zapnúť silné ventilátory, oceníte nábytok, ktorý vám umožní uskladniť veci tak, aby boli za dvierkami a neboli rozfúkané po celej izbe. Biely sektorový nábytok s dvierkami je ako stvorený do obývačky v provensálskom alebo škandinávskom štýle. Ak sa rozhodnete pre nábytok s dvierkami, či už zo skla alebo z dreva, určite oceníte aj jeho ďalšiu výhodu – jednoduchšie utieranie prachu.

4

Rozumný výber textílií

Aj detaily ako správny výber bytových textílií dokážu prispieť k optimálnej termoregulácii vo vašom domove. Okrem svetlých závesov a záclon, ktoré zbytočne nekumulujú teplo, vám odporúčame zvážiť aj správny výber kobercov. Vhodným typom koberca do miestnosti, ktorú potrebujete schladiť, je napríklad ručne tkaný koberec z bavlny, prípadne svetlý vzorovaný koberec s nízkym vlasom, ktorý dobre ladí s nábytkom v svetlých farbách a zároveň zútulní miestnosť, aby nepôsobila až príliš chladne. Ako doplnkové posedenie do obývačky môžete použiť ležérne pletené taburety v svetlých farbách.

5

Matrace s dobrými klimatizačnými vlastnosťami

Jedným z problémov, ktoré prináša nesprávny výber matracov, môže byť neprimerané prehrievanie v lete. Ak si chcete vychutnávať kvalitný spánok aj počas horúcich letných mesiacov, zamerajte sa na kvalitné ortopedické matrace, ktoré garantujú dobré odvetranie – napríklad antidekubitný matrac zo studenej peny s perforáciou, ktorý výborne odvádza vlhkosť. Pre deti je vhodný napríklad matrac s latexovou vrstvou.

6

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.