5 tipov ako si v obývačke vytvoriť pohodlné posedenie pre celú rodinu

V žiadnej obývačke by nemalo chýbať pohodlné a funkčné posedenie pre všetkých členov rodiny a pre príbuzných a priateľov, ktorí prídu na návštevu. Prinášame vám naše tipy, podľa ktorých si zariadite praktickú a útulnú obývačku, v ktorej bude všetko potrebné na chvíle domácej pohody v kruhu najbližších.


1. Praktická sedačka na každý deň

Pri zariaďovaní obývačky vždy začínajte jej stredobodom – kvalitnou sedačkou, ktorá zodpovedá vašim priestorovým možnostiam. Zatiaľ čo väčšia izba, akou je napríklad obývačka spojená s kuchyňou, znesie aj veľkú sedaciu súpravu či rohovú sedačku umiestnenú do priestoru, do malej obývačky je vhodnejšia klasická alebo rozkladacia pohovka. Zaujímavým riešením do menšej obývačky bez televízora sú i dve pohovky oproti sebe, medzi ktorými je konferenčný stolík.

2

2. Doplnkové sedenie (nielen) pre hostí

Vďaka doplnkovým možnostiam sedenia môžete v obývačke usadiť väčší počet osôb a všetci sa budú cítiť príjemne a pohodlne. Ideálnym doplnkovým sedením sú mäkké čalúnené kreslá, ktoré môžu byť zladené so sedačkou. Výborným kreslom na každodenné používanie je čalúnený ušiak s podnožkou na vyloženie nôh či upokojujúce hojdacie kreslo. Obývačka je tiež vhodným miestom na relaxačné kreslo či sedací vak – dobre sa na nich číta aj pozerá televízor. Počas rodinných osláv určite využijete možnosti, ktoré ponúkajú praktické taburety – poslúžia nielen na vykladanie nôh, ale aj ako doplnkové sedenie pre hostí.

3

3. Konferenčný stolík na chvíle relaxu

K posedeniu v obývačke neodmysliteľne patrí konferenčný stolík, ktorý štýlovo i rozmerovo ladí so sedačkou a doplnkami. Kým do klasických interiérov sú najvhodnejšie konferenčné stolíky z masívneho dreva, modernejšie obývačky znesú aj sklené alebo kovové konferenčné stolíky s vysokým leskom. Pri výbere stolíkov do obývačky nezabúdajte na praktickú stránku – konferenčný stolík s poličkou alebo zásuvkou vám šikovne navýši úložný priestor, rovnako ako elegantný set konferenčných stolíkov, ktorý môžete prispôsobiť vašim aktuálnym potrebám.

4

4. Koberce na zdôraznenie vášho jedinečného štýlu

Dôležitým prvkom, ktorý prepojí celú spoločenskú zónu vo vašej obývačke, je koberec. Okrúhly alebo podlhovastý jednofarebný koberec zemitej farby je ako stvorený pod váš konferenčný stolík – a to najmä v prípade, že vaša pohovka má výraznú farbu. Vzorovaný koberec či originálny geometrický koberec alebo kombinácia niekoľkých farebných umelých kožušín vám pomôžu ozvláštniť a zútulniť vašu obývačku zariadenú v neutrálnych odtieňoch sivej, bielej, béžovej alebo hnedej.

5

5. Dizajnové doplnky na spríjemnenie všedných dní

Útulné posedenie vo vašej obývačke posuniete na ešte vyššiu úroveň s pomocou jedinečných doplnkov, ktoré budú každý deň spríjemňovať váš každodenný život. Doprajte si v obývačke pohľad na vaše obľúbené obrazy a fotografie na stenách, na umelecké diela vystavené vo vitríne alebo na poličkách. Zaujímavým doplnkom v obývačke však môže byť aj dizajnové zrkadlo s vhodne zvoleným rámom či štýlová lampa s originálnym tienidlom.

6

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do obývačky, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.