Kúpeľňový nábytok, ktorý vám ušetrí čas aj financie – 6 tipov pre ľahšie rozhodovanie


Pri výbere nábytku do kúpeľne existuje niekoľko princípov, ktoré vám môžu ušetriť stovky Eur a celé hodiny mesačne pri údržbe a upratovaní. Základným pravidlom je kupovať iba kvalitný nábytok z odolných materiálov, ktoré dobre znášajú zvýšenú vlhkosť vzduchu. A tie ostatné vám priblížime v našom blogu.


1. Nábytok do kúpeľne bez nožičiek vám zjednoduší upratovanie

Kúpeľňový nábytok bez nožičiek, ktorý sa pripevňuje k stene, je výborným riešením pre domácnosti, ktorých členovia neradi trávia veľa času upratovaním. Umiestnite skrinky do takej výšky, aby sa vám pod nimi ľahko vysávalo, umývalo podlahu s mopom a aby pod nimi bez problémov prešiel robotický vysávač. Výhodou nábytku bez nožičiek je aj to, že kúpeľňa pôsobí vzdušnejšie.

2

2. Kúpeľňové skrinky s množstvom úložného priestoru ušetria čas celej rodine

Ak sa vám často stáva, že v kúpeľni hľadáte to či ono a vaše deti sa neustále pýtajú, kde čo je, rozumným riešením je vybrať si kúpeľňový nábytok s rozmanitým úložným priestorom, ktorý rozdelíte medzi jednotlivých členov domácnosti. Každý tak bude mať svoju poličku či zásuvku, vďaka ktorým bude mať všetky svoje osobné predmety pokope. V malej kúpeľni môže túto funkciu plniť aj praktická zrkadlová skrinka či pôvabná komoda s prútenými košíkmi.

3

3. Nábytok v svetlých farbách je menej náročný na údržbu

Častým problémom v mnohých slovenských kúpeľniach je vodný kameň vo vode, ktorý zanecháva na obkladoch, umývadle a nábytku nepekné biele stopy. Riešením sú filtre na vodu, ktoré však môžu byť finančne náročné alebo nie dosť účinné. Ak vás trápi tvrdá voda, zjednodušte si údržbu kúpeľňových povrchov tým, že si zvolíte obklady, sanitu a nábytok v bielej alebo krémovej farbe, ideálne v matnej úprave a bez skla. Svetlý kúpeľňový nábytok má aj ďalšiu výhodu – opticky zväčší priestor vašej kúpeľne.

4

4. S LED zrkadlom nemusíte špekulovať nad osvetlením

Rovnomerné a efektné osvetlenie zrkadla v kúpeľni je vec, ktorá vám nemusí robiť vrásky. Stačí, ak si vyberiete zrkadlo, ktoré má integrovanú LED lampu po celom obvode. Ušetríte tak peniaze za osvetlenie a zároveň získate príjemné difúzne doplnkové svetlo v kúpeľni, ktoré oceníte najmä pri úprave vlasov a tváre.

5

5. Nemý sluha urýchli vašu rannú rutinu

Radi si pospíte, obliekate sa ráno v kúpeľni a chceli by ste si zjednodušiť vašu rannú rutinu pred odchodom do práce, keď je každá minúta vzácna? Nachystajte si odev už večer vopred. Nie však na nástenné háčiky, kde sa môže zdeformovať, ale na praktický vešiak typu nemý sluha, na ktorý sa zmestí celý váš outfit. Ešte väčšie pohodlie pri obliekaní vám zaistí nemý sluha so stoličkou.

6

6. Sektorový nábytok vám ušetrí čas pri výbere kúpeľňových skriniek

Ak ste paralyzovaní množstvom nábytku, ktorý je dostupný na trhu a radi by ste si ušetrili námahu pri kombinovaní kúpeľňových skriniek, regálov a zrkadla nad umývadlom, odporúčame vám, aby ste si vybrali hotovú kúpeľňovú zostavu, v ktorej všetky jednotlivé prvky spolu ladia.

7

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.