Takto si vytvoríte sviežu jarnú náladu vo vašej modernej kuchyni

Moderné kuchynské linky mávajú väčšinou neutrálne farby ako je biela, sivá alebo čierna. Jarné mesiace sú skvelou inšpiráciou a príležitosťou na malé spestrenie – tak ako príroda v týchto dňoch ožíva žiarivými farbami trávy, listov a kvetov, aj vaša kuchyňa môže rozkvitnúť. Poradíme vám ako si môžete s pomocou pestrých farebných doplnkov a nového nábytku spríjemniť čas, ktorý trávite vo vašej kuchyni varením a stolovaním s rodinou.


Privítajte jar žltou a zelenou farbou

Medzi typickými jarnými farbami vyniká najmä zelená a žltá. Tieto dve farby vám v kuchyni zaručene zlepšia náladu. Kuchynskú linku neutrálnej farby môžete doladiť zelenými obkladmi, tapetami na stenách alebo výraznými jedálenskými alebo barovými stoličkami zelenej farby. Zaujímavým spestrením kuchyne alebo jedálne je i žiarivý zelený regál, ktorý je vhodný na skladovanie trvanlivých potravín v košíkoch, ako aj byliniek v kvetináčoch.

Tip: Ak túžite po „slniečkovej“ žltej zostave nábytku, vďaka ktorej budete mať jarnú náladu v kuchyni po celý rok, zvážte farebnú kuchynskú linku žltej farby s lesklými skrinkami, ktorá vnesie do vašej kuchyne teplo.

2

Žiarivá tyrkysová osvieži bielu kuchyňu

Ak máte v kuchyni priveľa svetla a bielej farby, napríklad v podobe lesklej bielej kuchynskej linky, určite oceníte osviežujúce schladenie v podobe nábytku alebo doplnkov tyrkysovej farby. Môžu to byť praktické farebné plastové stoličky k jedálenskému stolu, tyrkysová nástenná polica alebo závesy, koberček či prestieranie a utierky v tejto sviežej farbe jarnej oblohy.

3

Pastelové farby v kuchyni pre romantické duše

Do jarnej farebnej palety, ktorou nás každý rok obdarúva príroda, patria aj jemné pastelové odtiene jarných kvietkov, ktoré potešia všetkých milovníkov romantiky. Pastelové odtiene žltej, modrej, zelenej a ružovej farby môžete do vašej kuchyne vniesť napríklad v podobe kvetináčov pre izbové rastliny, ktoré môžete umiestniť napríklad na praktický kovový regál. Na skladovanie trvanlivých potravín v kuchyni môžete využiť pôvabnú pastelovo ružovú truhlicu. Je vaša kuchyňa spojená s obývačkou? Prepojte tieto dve miestnosti štýlovým kobercom s geometrickým vzorom v pastelových farbách.

4

Šťavnatá oranžová a červená vnesie do kuchyne iskru

Ohnivá červená a žiarivá oranžová patria medzi veľmi výrazné farby, ktoré zaručene vnesú do vašej kuchyne viac života, no nemali by zaberať príliš veľkú plochu – stačí, ak ich využijete ako farebné akcenty. Výborným doplnkom modernej kuchynskej linky tmavej farby sú červené barové stoličky z lesklého plastu a kovu alebo industriálne barové stoličky. Jedálenský stôl môžu doplniť farebné plastové kreslá. Červený alebo oranžový kávovar, hriankovač, mixér alebo rádio sa budú dobre vynímať na modernej sivej alebo bielej kuchynskej linke s drevenými prvkami.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do kuchyne a jedálne, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.