Takto si vyberiete konferenčný stolík – 4 odporúčania interiérových dizajnérov


Konferenčné stolíky sú neodmysliteľnou súčasťou obývačkového posedenia a nesmú chýbať pri vašej pohovke či sedacej súprave. Majú dôležitú estetickú, ale najmä praktickú funkciu – na konferenčný stolík patrí čaj a káva, ako aj pohostenie pre návštevy, ktoré prídu na kus reči. Konferenčné stolíky sa však často využívajú aj ako príručné stolíky, a to najmä v prípade, že disponujú úložným priestorom. Poradíme vám s ich výberom.

 

1. K výraznej sedačke vyberajte minimalistické konferenčné stolíky – a opačne

Pri výbere konferenčného stolíka k sedačke, pohovke alebo kreslám myslite na to, že váš priestor by mal pôsobiť vyvážene a harmonicky. Jednoduchý konferenčný stolík s minimalistickým dizajnom je ideálny k posedeniu, ktoré vyniká výraznou farbou alebo prepracovaným, členitým dizajnom.

K sedačke v modernom štýle sa hodí aj konferenčný stolík s vysokým leskom a praktickou, no nenápadnou sklenenou poličkou. Ak máte sedačku v strohom a minimalistickom prevedení, nevýraznej neutrálnej farby, máte pri zariaďovaní viac možností ako si spestriť posedenie – k takejto sedačke sa hodí napríklad dizajnový konferenčný stolík s taburetkami alebo luxusný kovový stolík.

2

2. Stavte na originálne kombinácie materiálov

Konferenčné stolíky sa zvyčajne vyrábajú z masívneho dreva či jeho napodobenín alebo z plastu, kovu, skla. Tieto materiály sa spolu dajú vynikajúco kombinovať. Originálny konferenčný stolík v kombinácii MDF+sklo je ako stvorený do interiéru, ktorý je zariadený v modernom či minimalistickom duchu. Do obývačky v industriálnom štýle sa hodí nevšedný stolík s prvkami v betónovom vzhľade či stolík v kombinácii sklo+oceľ, ktorý naviac vďaka svojmu transparentnému dizajnu vizuálne odľahčí priestor.

3

3. Stolíky s úložným priestorom sú ideálne do malej obývačky

Máte malú obývačku a zvyknete v nej tráviť veľa času pozeraním televízie alebo čítaním na sedačke? Určite oceníte odkladací priestor navyše, ktorý vám môže poskytnúť práve kvalitný konferenčný stolík. Jednoduchým riešením je minimalistický konferenčný stolík s policou, kde si môžete odložiť ovládač na televízor, ale aj rozčítané knihy a časopisy. Na diskrétnejšie odkladanie predmetov poslúži konferenčný stolík so zásuvkami, prípadne stolík, ktorý v sebe kombinuje obidve možnosti. Rafinovaný konferenčný stolík vás prekvapí skrytým úložným priestorom.

Tip: Vynikajúcim riešením do menších priestorov je i rozkladací konferenčný stolík, ktorý môžete prispôsobovať vašim aktuálnym potrebám – napr. tak, že ho rozložíte vtedy, keď potrebujete na stolík v obývačke umiestniť pohostenie pre návštevu.

4

4. Šikovná sada konferenčných stolíkov vám pomôže ušetriť miesto

Kto povedal, že konferenčný stolík musíte mať len jeden? Zaujímavým riešením do obývačky, v ktorej nemáte veľa miesta, je sada stolíkov, ktoré môžete mať zložené pod sebou alebo rozložené v priestore. Dva ľahké biele konferenčné stolíky vyniknú vo vašej retro či seversky ladenej obývačke. Set konferenčných stolíkov z MDF a kovu je vhodný aj k záhradnému posedeniu či kresielkam na balkóne alebo na terase.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.