7 výhod nábytku z masívneho dreva, do ktorého sa zamilujete


Nábytok z masívneho dreva patrí medzi najobľúbenejšie a najkvalitnejšie typy nábytku a nájdeme ho v domácnostiach po celom svete, zariadených v rôznych štýloch. V prípade, že stále váhate, či si máte zariadiť váš domov dreveným nábytkom, prečítajte si viac o jeho výhodách.

 

1. Nábytok z dreva vyniká svojou prirodzenou krásou

Každý typ dreva má svoju prirodzenú kresbu a farbu, ktorá je úplne jedinečná. Žiadne dva stoly z masívu preto nebudú úplne rovnaké. Špecifické vlastnosti dreva naviac umožňujú bohaté možnosti umeleckého spracovania dreva – zaoblené rohy, vyrezávané prvky a rôzne typy lakovania, ktoré zvýraznia krásu tohto prírodného materiálu.

2

2. Drevený nábytok je nadčasový

Drevený nábytok pravdepodobne používali vaši prastarí a starí rodičia a s obľubou ho využívajú aj mladšie generácie – tento nábytok je totiž nadčasový. Posteľ z masívneho dreva sa hodí do spálne zariadenej v klasickom, rustikálnom, provensálskom, škandinávskom aj industriálnom štýle.

3

3. Nábytok z masívneho dreva sa ľahko kombinuje

Tlmené farby dreva, ktoré sa prirodzene vyskytuje v odtieňoch béžovej a hnedej farby, sú ako stvorené na kombinovanie v interiéri – a to buď tón v tóne (s uzemňujúcimi odtieňmi hnedej) alebo s výraznými farbami ďalšieho nábytku, kobercov, stien, bytových textílií a doplnkov.

Tip: Drevený konferenčný stolík výborne vynikne v kombinácii s kovovými, keramickými či sklenenými doplnkami.

4

4. Vôňa dreva evokuje pobyt v prírode

Drevo pôsobí na všetky zmysly – očarí vás nielen pekným vzhľadom a tým, že je na dotyk príjemne teplé (nie chladivé), ale aj typickou vôňou, vďaka ktorej sa budete cítiť ako v lese. Drevená posteľ vám v kombinácii s dobre zvolenými matracmi zabezpečí kvalitný a voňavý spánok.

5

5. Drevený nábytok zútulní každú izbu

Nábytok z dreveného masívu je obľúbeným riešením pri zariaďovaní interiérov v útulnom vidieckom štýle. Nepatrí však výlučne na chaty a chalupy – aj moderný interiér spoľahlivo zútulnia drevené stoličky, komody či knižnice. Najmä nábytok z tmavého dreva pomáha vyčarovať príjemnú domácku atmosféru.

6

6. Nábytok z dreveného masívu je odolný a drží si svoju hodnotu

Kvalitne opracované masívne drevo s povrchovou úpravou zväčša dobre odoláva škrabancom a vydrží vám dlhé roky a desaťročia. Hoci drevo patrí medzi odolné a trvácne materiály, jeho životnosť môžete predĺžiť tým, že sa budete pravidelne starať o jeho údržbu a nebudete ho vystavovať zvýšenej vlhkosti.

Tip: Luxusná drevená komoda s vyrezávanými detailmi pôsobí vďaka vintage looku ako starožitný kus nábytku a dodá vášmu interiéru osobitý štýl.

7

7. Drevo poskytuje rôzne možnosti povrchovej úpravy

Drevený nábytok sa teší veľkej popularite aj vďaka tomu, že ho môžete upravovať rôznymi spôsobmi – medzi najobľúbenejšie patrí morenie, lakovanie a úprava olejom. Medzi výraznejšie typy spracovania patrí farebný náter, ktorý je typický napríklad pre provensálsky alebo stredomorský štýl bývania. Drevený nábytok nafarbený na bielo však nájdeme aj v severských interiéroch. Váš domov si môžete ozvláštniť aj originálnym vzorovaným dreveným nábytkom.

8

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku z masívneho dreva, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.