7 doplnkov do kuchyne, vďaka ktorým vyťažíte maximum z malého priestoru

Malé kuchyne sú útulné a často sa v nich schádza celá rodina. Ak sa v kuchyni varí aj konzumuje jedlo a zároveň skladujú zásoby, jej zariadenie by ste si mali obzvlášť dobre premyslieť. Aj v malej kuchyni môžete mať dostatok miesta pre všetko, čo potrebujete na varenie a stolovanie. Inšpirujte sa našimi radami, vďaka ktorým využijete priestor vašej kuchyne na sto percent.
 

Rohové regály poskytnú miesto pre vaše bylinky a koreničky

 
Využitie priestoru v malých „hluchých“ rohoch kuchyne (napríklad za dverami) vám umožní vyťažiť maximum z priestorov, ktoré by inak boli prázdne. Rohový regál nezaberie veľa miesta, no môže byť výborným miestom na skladovanie koreničiek, byliniek v kvetináčoch a rôznych drobností, ktoré môžete umiestniť do estetických nádob (prútené košíky, dekoračné krabice, atď.).
 
2 
 

Barové posedenie vám ušetrí miesto v kuchyni

 
Na sedenie „na vysokej nohe“ v kuchyni si rýchlo zvyknete. Je vhodné najmä do domácností, ktoré obýva pár. Barový stôl so stoličkami a úložným priestorom v podobe poličiek je výbornou voľbou, ak chcete, aby vaša kuchyňa pôsobila vzdušnejšie.
 
3  
 

Zabudovaný kôš na odpad je diskrétny a praktický

 
Separovací odpadový kôš, ktorý je zabudovaný do kuchynskej linky, je ako stvorený do malej kuchyne. Takýto kôš je nenápadný, ľahko sa používa a nevytŕča do priestoru. Vyberte si taký kôš, ktorý zodpovedá vašim požiadavkám na ekológiu – napríklad separovací kôš s 5 nádobami, ktorý je súčasťou kuchynskej linky, vám zjednoduší každodenné triedenie odpadu.
 
4    
 

Lavica poslúži na sedenie aj na skladovanie

 
Ak by ste v kuchyni chceli mať viac miesta na sedenie, ktoré nemusí byť nutne pri stole, výborným riešením je lavica, ktorá disponuje praktickými zásuvkami. Tie sa vám zídu napríklad na trvanlivé potraviny, ktoré by mali byť skladované v suchu a tme.
 
5   
 

Poličky vám umožnia naplno využiť potenciál stien

 
Medzi nevyužité časti malých kuchyniek často patria steny, hoci ich potenciál je obrovský. Štýlová nástenná polica je výborným doplnkovým úložným priestorom, kde môžete okrem kuchynských byliniek skladovať aj hrnčeky či menšie kuchynské náradie. Na praktickú policu s háčikmi môžete naviac zavesiť kuchynské utierky či zástery.
 
6 

Taburet s úložným priestorom spestrí vašu kuchyňu

 
Malý dizajnový taburet s pútavým vzorom nezaberie v kuchyni veľa miesta, no poskytne dodatočný priestor na sedenie – a ak je vybavený úložným priestorom, budete mať k dispozícii aj viac miesta pre skladovanie rôznych kuchynských drobností. Originálnym doplnkovým sedením je aj skladací taburet, ktorý pripomína lavičku a zmestí sa doňho množstvo vecí.
 
7 
 

Drôtené systémy vám zjednodušia prístup do rohových skriniek

 
Mnohé kuchynské linky disponujú praktickými rohovými skrinkami, ktoré sú vhodné napríklad na skladovanie hrncov či trvanlivých potravín alebo rôznych kuchynských potrieb, ktoré využívate menej často. Prístup do týchto skriniek vám zjednoduší drôtený systém s okrúhlymi drôtenými poličkami alebo výsuvný rohový box so závesnými košmi.
 
8 
 
P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do kuchyne, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.