Takto si prispôsobíte bývanie na prácu z domu – 6 praktických rád


Práca z domu má veľa výhod – nemusíte nikam dochádzať, sami si organizujete vaše aktivity a ušetríte množstvo času, ktorý môžete stráviť s rodinou. Má však aj svoje úskalia. TOP výzvou je, ako oddeliť pracovný priestor tak, aby sa v ňom dalo naplno sústrediť na pracovné aktivity. Poradíme vám ako si vybrať kancelársky nábytok a doplnky do domácej pracovne, ktoré vám pomôžu zvýšiť vašu výkonnosť a viac sa tešiť z práce v pokojnom domácom prostredí.

1. Stavte na variabilitu – výškovo nastaviteľný nábytok vám zabezpečí sedenie v ideálnej polohe

Sedenie pri písacom stole by malo byť maximálne pohodlné, a to najmä v prípade, že pri ňom denne trávite dlhé hodiny. Experimentujte s nastavením výšky sedu kancelárskeho kresla – v ideálnom prípade by malo mať nastaviteľnú nielen výšku, ale aj hĺbku sedu, ako aj opierky na lakte a na hlavu. Skvelým riešením do domácej pracovne je aj stolík na notebook, ktorý si môžete výškovo nastaviť a prispôsobiť vašim potrebám.

2

2. Vytvorte si úložný systém, v ktorom budete mať všetko poruke a ušetríte čas

Ak chcete mať v dosahu dôležité dokumenty, ktoré používate pri práci, PC stolík s úložným systémom vám pomôže ušetriť množstvo času. Do otvorených políc, skriniek a zásuviek sa zmestí všetko potrebné. Zaujímavým riešením je aj písací stôl s regálom, na ktorý sa zmestia vaše knihy, zakladače aj izbové rastliny na zlepšenie klímy.

3

3. Vytvorte si svoju „pracovnú bublinu“, v ktorej budete nerušene pracovať

Ak nechcete byť pri práci neustále rozptyľovaní okolitým dianím, pomôže vám optické oddelenie pracovného priestoru. Minimalistický PC stôl môže byť pokojne súčasťou obývačky, spálne či dokonca priestrannejšej predsiene či kuchyne. Stačí, ak ho od zvyšku priestoru bude oddeľovať zástena – môže ňou byť napríklad šikovný paraván alebo praktický regál v tvare pyramídy.

4

4. Spríjemnite si pracovný priestor optimistickými doplnkami, na ktoré sa dobre pozerá

Aj počas pracovného dňa v domácom prostredí je príjemné, ak môže vaše oko spočinúť na nejakom povzbudivom predmete. Na váš pracovný stôl si môžete postaviť obľúbenú rodinnú fotografiu v ráme alebo nástenku s vašimi víziami a motivačnými citátmi, izbovú rastlinu či obľúbený suvenír z dovolenky. Tieto predmety však môžete umiestniť aj na originálne police na stene.

5

5. Striedajte státie, dynamické a statické sedenie a zabudnite na únavu

Popri klasickom sedení na stoličke, pri ktorom môže trpieť nielen chrbtica ale aj celý pohybový aparát, je čoraz populárnejšie dynamické sedenie na fitlopte. Vhodné je tieto dva typy sedenia striedať. Ak pracujete s laptopom, môžete okrem toho vyskúšať aj „standing desk“, teda prácu postojačky pri vyššom stole. Výborne vám na to poslúži barový pult kombinovaný s praktickým regálom alebo barový stôl s nastaviteľnou výškou.

6

6. Vyberte si osvetlenie pracovného stola, ktoré zvýši vašu produktivitu

Ak najradšej pracujete cez deň, váš pracovný stôl by mal byť v blízkosti okna vybaveného závesmi alebo žalúziami. V ideálnom prípade by svetlo malo dopadať zboku. Ak ste najvýkonnejší večer a v noci, dajte si záležať na výbere lampy. Zabudnite na neosobné kancelárske halogénky. Netradičná stolná lampa s rozptýleným žltým svetlom vám vytvorí príjemnú a uvoľnenú atmosféru na produktívnu prácu v pohodlí domova.

7

P.S.: Chcete vedieť viac o nábytku, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru do Vášho bytu? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky. Radi zodpovieme Vaše otázky.