Penové, pružinové a taštičkové matrace – ktoré vám zabezpečia sladký spánok?

 


Medzinárodný deň zdravého spánku sa blíži – 21. marca si bude celý svet pripomínať, aký dôležitý je pre nás zdravý nočný odpočinok. A základným predpokladom pre kvalitný a skutočne regenerujúci spánok je dobrá posteľ a vhodne zvolené matrace, ktoré vyhovujú vašim individuálnym požiadavkám. Poradíme vám, ako sa zorientovať v ponuke matracov a pozrieme sa bližšie na rozdiely medzi penovými, pružinovými a taštičkovými matracmi.

Penové matrace – cenovo výhodné a variabilné

Penové matrace sú vhodné pre ľudí, ktorí majú radi pohodlie, nakoľko patria medzi najviac prispôsobivý typ matracov. Matrace zo studenej HR peny, pamäťovej alebo „lenivej“ peny, z FLEX-PUR peny či RE peny sú priedušné, hygienické a moderné. Dokonale sa prispôsobia krivkám tela a poskytnú maximálny komfort počas spánku.

Ortopedické matrace sú vhodné predovšetkým pre ľudí, ktorí majú zdravotné problémy (napr. s chrbticou či kĺbmi) a pre seniorov, ako aj pre deti a osoby s nižšou hmotnosťou.

Pre dlhodobo chorých ležiacich pacientov sú najvhodnejšie antidekubitné matrace, ktoré pomáhajú zabrániť preležaninám. Alergici ocenia špeciálne penové antialergické matrace s podielom antialergického dutého vlákna a s odnímateľným poťahom, ktorý možno prať. Obojstranný penový matrac sa prispôsobí vašim aktuálnym požiadavkám na tvrdosť. Veľkou výhodou penových matracov je, že sú vhodné na použitie v kombinácii s polohovateľnými lamelovými roštmi.

Tip: Využite našu akciu 1 + 1 na penové matrace, ktoré sú vhodné na jednolôžkové aj na manželské postele.

2

Pružinové matrace – univerzálne a vzdušné

Pružinové matrace sú ideálne na každodenný spánok, ale aj na občasné využívanie v priestoroch, ktoré nemajú optimálnu teplotu a vlhkosť (napríklad na chalupe). Ich výhodou je totiž vyššia priedušnosť a životnosť, za ktorú vďačia svojej kvalitnej kovovej konštrukcii.

Moderné matrace s pružinami bonellového typu majú vzájomne poprepájané pružinky z oceľových drôtov a sú vhodné aj pre osoby s vyššou hmotnosťou.

V prípade, že sa neviete rozhodnúť aká tvrdosť lôžka je pre vás optimálna, odporúčame vám obojstranný matrac s bonellovými pružinami, polyuretánovou penou a latexovou a kokosovou doskou. Pružinové matrace by sa mali kombinovať s pevnými roštami.

3

Taštičkové matrace – luxusné a dokonale prispôsobivé

Taštičkové matrace sa od klasických pružinových matracov odlišujú tým, že jednotlivé pružiny v nich nie sú prepojené tak ako bonellové pružiny, ale každá z nich je umiestnená osobitne, v priedušnej „taštičke”. Umožňujú tak oveľa lepšie prispôsobenie krivkám tela a efektívnejšiu oporu pre jeho jednotlivé časti. Tento typ matracov je vhodný pre deti aj pre dospelých.

Pri taštičkových matracoch platí, že čím je hustota pružín vyššia, tým lepšie sa matrac prispôsobí vášmu telu počas spánku a tým je jeho kvalita vyššia. Medzi najluxusnejšie taštičkové matrace patria obojstranné matrace, ktoré majú rôzne zóny tvrdosti a môžu byť obohatené o ďalšie vrstvy z kvalitných materiálov ako je latex, kokosové vlákno, ovčia vlna či studená pamäťová pena. Aj pre taštičkové matrace platí, že by sa mali kombinovať s pevnými roštmi, aby sa zabránilo dvojitému pruženiu.

4

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o matracoch, ktoré máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.