Takto si hravo vytvoríte blahodarný tieň v záhrade, na balkóne či terase


Leto klope na dvere a spolu s ním aj sladké ničnerobenie a relax na balkóne, na terase či na záhrade. Záhradný nábytok už máte nachystaný, no ešte neviete ako zvládnete tohtoročné letné horúčavy? Horúce slnko nemusí byť problém ani v prípade, že máte nedostatok zatienených plôch – môžete ich totiž jednoducho vytvoriť sami. Poradíme vám ako to môžete hravo zvládnuť vďaka moderným riešeniam.


Altánky a prístrešky na akúkoľvek záhradu

Hľadáte rýchle a efektívne riešenie, ktoré by vám umožnilo zatieniť aj väčšiu plochu bez namáhavého montovania ťažkých konštrukcií? Veľkú zatienenú plochu si dokážete s ľahkosťou vytvoriť na akomkoľvek teréne – altánky a prístrešky sú jednoduchým a finančne nenáročným riešením. Záhradné altánky dokážu vytvoriť veľkorysú zatienenú plochu na stolovanie aj pre väčší počet osôb. Pod veľký altánok so stabilnou kovovou konštrukciou sa zmestí i dlhší záhradný jedálenský stôl so stoličkami. Výborným riešením do členitého terénu sú tieniace plachty, ktoré sú variabilné, majú rôzne tvary a môžete ich upevniť o strom, o fasádu domu, o stĺp či o zem.

2

Praktické a odolné pergoly na terasu

Ak radi relaxujete na terase a hľadáte trvácne riešenie ako ju udržať v tieni, investujte do pergoly, ktorá zodpovedá vašim priestorovým možnostiam. Elegantné záhradné pergoly z kvalitného polykarbonátu a kovu sú ideálnym spôsobom ako zatieniť terasu pri vašom dome. Vďaka ich robustnej konštrukcii sa nemusíte báť, že vám vašu pergolu zničí slnko, dážď, krupobitie alebo sneh alebo že ju odfúkne vietor. Výhodou je, že vás ochráni aj pred zrážkami a vďaka pergole si budete môcť vychutnať kávu na terase aj počas upršaných dní. Moderná pergola obsahuje odkvapové zvody a má bezúdržbový hliníkový rám, vďaka čomu vám zaistí sucho a komfort.

3

Ľahko prenosné slnečníky

V prípade, že nemáte len jedno obľúbené miesto na oddych na čerstvom vzduchu a radi meníte svoje relaxačné pôsobisko, ideálnym riešením pre vás bude prenosný slnečník. Moderné slnečníky a podstavce môžete podľa potreby presúvať a využívať všade, kde sú potrebné – na záhrade, pri bazéne, ale aj na balkóne či na terase so záhradným nábytkom. Klasický slnečník s nohou uprostred je ako stvorený k vode a plážovým lehátkam. Slnečník s bočným zavesením a stabilnou kovovou konštrukciou je vhodný na balkón i na terasu. Slnečník s dvoma ramenami oceníte počas veľkej rodinnej oslavy alebo grilovačky, nakoľko dokáže komfortne zatieniť aj veľký oválny stôl.

4

Markízy na zatienenie balkóna

Markízy sú najjednoduchším riešením pre tienenie na balkón alebo loggiu. Dokážu však efektívne zatieniť aj priestor na terase pri dome. Markízy môžete namontovať do steny alebo do stropu a ovládajú sa jednoducho, s pomocou kľučky. Vďaka pevnému kovovému nosníku a výsuvným ramenám bude markíza stabilná a bez problémov odolá bežným výkyvom počasia. Praktická markíza spoľahlivo ochráni vás aj váš záhradný nábytok a rastliny v kvetináčoch, a to nielen pred príliš silným slnečným žiarením, ale aj pred dažďom alebo krupobitím.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o záhradnom nábytku, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.