Svieža biela kuchyňa plná svetla – takto bude stále útulná


Biely kuchynský nábytok je veľmi obľúbeným riešením, a to najmä do malej kuchyne. V kombinácii so svetlými stenami, obkladmi a podlahou pomáha vytvárať kuchyňu žiariacu svetlom a čistotou. Základ pre sviežu bielu kuchyňu tvorí biela kuchynská linka. Môže však pôsobiť trochu stroho. Poradíme vám ako si môžete vašu bielu kuchyňu zariadiť tak, aby napriek bielej farbe pôsobila útulne a domácky.


Romantický provensálsky nábytok

Nábytok v romantickom provensálskom štýle je ako stvorený do svetlej kuchyne zariadenej v romantickom alebo vidieckom štýle, ktorý je vhodný nielen na chatu či do rodinného domu, ale aj do bytu. Vašu kuchyňu alebo jedáleň spojenú s kuchyňou zaručene zútulní kredenc či vitrína v provensálskom štýle plná vášho obľúbeného porcelánu alebo originálna komoda s množstvom zásuviek, ktoré poskytnú domov veľkému množstvu kuchynských drobností. Kuchyňu v provensálskom štýle ozvláštni aj štýlový organizér s dvierkami s čírym sklom a praktickými priehradkami.

2

Čaro svetlého dreva

Farba, textúra a vôňa masívneho dreva dokáže zútulniť každý priestor. Nábytok z dreva je preto mimoriadne vhodný aj do kuchyne, v ktorej prevláda biela farba. Drevený jedálenský stôl s drevenými stoličkami alebo zostava jedálenského nábytku vo vidieckom štýle je vhodným riešením do väčšej bielej kuchyne alebo do kuchyne spojenej s jedálňou. Drevené jedálenské stoličky alebo pôsobivá drevená lavička s úložným priestorom dodajú vášmu kuchynskému priestoru teplo.

3

Hravý farebný nábytok

Slnečná žltá, ohnivá červená, optimistická oranžová, svieža zelená či tyrkysová – tieto farby dokážu pretvoriť akýkoľvek fádny interiér na hravú a modernú izbu. Farebné kreslá z plastu a masívneho dreva alebo farebné plastové stoličky s elegantnými kovovými nohami sú ako stvorené k minimalistickému jedálenskému stolu bielej farby. Ak máte v kuchyni barové sedenie, farebné barové stoličky zaručene rozžiaria a oživia vašu neutrálne pôsobiacu kuchyňu. Jedáleň zariadenú nábytkom prevažne bielej farby môžete oživiť nevšedným farebným dizajnovým kúskom – napríklad praktickou modrou komodou, ktorá je ako stvorená na skladovanie bežného riadu aj sviatočného porcelánu.

4

Doplnky na zútulnenie priestoru

Jednoduchým a finančne nenáročným spôsobom ako si zútulniť kuchyňu sú detaily v podobe doplnkov. Vylepšite si stolovanie farebnými riadmi a zladeným obrusom či látkovým prestieraním. Kuchynské okná si môžete skrášliť pestrými závesmi alebo záclonami a rastlinami vo farebných kvetináčoch na parapete. Izbové rastliny môžete umiestniť aj na malé farebné police na stenách či na pôsobivý drevený stojan na kvety, ktorý je vhodný aj na vystavenie vázy s rezanými kvetmi. Kuchynský priestor vám pomôže ozvláštniť aj zaujímavá polica na stene v tvare stromu, originálny obraz alebo tabuľa na písanie, prípadne magnetická tabuľa na odkazy. Jedálenskú časť vám pomôžu zútulniť farebné koberce pri jedálenskom stole. Do kuchyne sú vhodnejšie praktické látkové koberčeky, ktoré je možné prať v práčke.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do kuchyne a jedálne, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.