Štýlová kúpeľňa ako vizitka každej domácnosti

Kde inde, keď nie v kúpeľni by sme po náročnom dni načerpali novú silu? Azda v nejakom wellnesse. Prečo si ale nevytvoriť wellness vo vlastnej kúpeľni? Vybavte si ju takým kúpeľňovým nábytkom, aby bolo každému hneď jasné, že máte štýl.

Kúpeľňový nábytok nemusí byť nudný

moderna-kupelna-mason-omega-nabytok

Každý, kto si z návštevy kúpeľne spravil príjemný relaxačný rituál, sa v nej cíti dobre najmä preto, že je miestnosť maximálne funkčná a pohľad na kúpeľňové skrinky a dekorácie pošteklí pri srdci. Je jasné, že nie všetky domácnosti sa môžu tešiť z priestranných a slnkom prežiarených kúpeľní, do ktorých sa dajú rozmiestniť aj živé kvety a všelijaké drobnôstky, ktoré by sa do menšej panelákovej kúpeľne sotva zmestili. Vy však môžete spraviť kompromis.

Nemusíte mať na policiach hŕbu svietnikov, obrazov ani kvetov. Pocit prázdnoty alebo dokonca nudy si viete vykompenzovať napríklad štýlovým nábytkom do kúpeľne, ktorý na celej čiare poráža klasické kúpeľňové skrinky alebo zostavy. Nebojte sa staviť na netradičné farby a materiály, vaša odvaha bude určite odmenená pozitívnymi reakciami každého návštevníka, ktorý si u vás v kúpeľni umyje ruky.

V moderných kúpeľniach to priam hýri nápadmi a niekedy veru aj farbami. Biela je síce kráľovná, no keď k nej pridáte tyrkysovú skrinku, drevené trámy alebo netradičný obklad, bude vyzerať ako z obálky časopisu o bývaní.

Čo spĺňajú moderné kúpeľne

nabytok-do-kupelne-ibiza-omega-nabytok

Pri zariaďovaní modernej kúpeľne treba myslieť na to, že keď sa nedá osvetliť prirodzeným svetlom, musíme jej dožičiť dostatok umelého osvetlenia. Vyberajte si ho s ohľadom na bezpečnosť svietidiel (IP krytie), dobrú viditeľnosť, ale aj náladovosť osvetlenia. Keď si chcete dopriať relaxačný kúpeľ, určite si ho nevychutnáte pri silnom svetle.

V kúpeľni nemusí byť množstvo nábytku, postačia vám len také kúpeľňové skrinky, ktoré poskytnú útočisko potrebnej drogérii alebo čistiacim prostriedkom. Ak sa vám do miestnosti nevojde skrinka na uteráky, jednoducho ich uskladníte inde. Za základ sa považuje skrinka pod umývadlo a zrkadlo. To sa síce môže nachádzať aj na hornej skrinke, ak však máte radi eleganciu, skôr dáte prednosť dizajnovému zrkadlu s nápaditým rámom, ktoré dodá kúpeľni svojský štýl.

Kúpeľňový nábytok by vás nemal obmedzovať v pohybe, dbajte na jeho rozumné rozmiestnenie. Nechcete sa predsa neustále uhýbať, aby ste sa neudreli alebo neoškreli ostatný nábytok v kúpeľni. Výrobcovia kúpeľňových skriniek vám garantujú, že materiálové prevedenie nábytku je schopné znášať aj vlhké prostredie.

Zrkadlá a iné detaily

kupelnovy-nabytok-adell-omega-nabytok

modernej kúpeľni má každý nábytok svoje funkčné miesto. Rozvrhnite si ho tak, aby ste mohli mať všetko poruke. Drogériu majte čo najbližšie k sprchovému kútu, tak sa vám nestane, že budete musieť prebehovať cez celú miestnosť, keď zistíte, že vám došiel šampón. Tak ako nikdy nezabudnete obdariť kúpeľňu veľkým zrkadlom, určite nepodceníte ani význam koberčekov alebo protišmykových podložiek. Pamätajte, že ak si vyberiete látkové podnožky, budete ich musieť častejšie vetrať, sušiť a prať, aby nesplesniveli. Preto mnohí uprednostňujú klasické gumové koberce, ktoré sa dobre čistia aj schnú.