Predsieň, ktorá očarí vaše návštevy

Šaty robia človeka? Veruže, to, akí sme, o nás prezradia aj naše predsiene. Ak by naši hostia nezašli ďalej ako do predsiene, už na základe nej si o nás vedia vytvoriť dojem. Ako vyzerá moderná predsieň a na čo všetko pri jej zariaďovaní myslieť?

Nábytok do predsiene vyberáme s citom

V predsieni síce netrávime toľko času ako v kuchyni alebo v obývačke, no zato by sme mali stráviť raz toľko času pri výbere vhodného nábytku do predsiene. Či je veľká alebo malá, obdĺžniková alebo štvorcová, každá sa dá zariadiť tak, aby nás pohľad na ňu potešil vždy, keď prídeme domov. V modernej predsieni to krásne vonia, pretože aj to ovplyvní naše pocity. Navyše je vždy lepšie vojsť do bytu, v ktorom nás hneď v úvode neprivíta zápach po prepálenom oleji alebo nebodaj závan z topánok.

predsien-oslo

Aby predsieň plnila svoj účel, musí v nej byť dostatok úložného priestoru na obuv a kabáty, no zaiste oceníme aj prítomnosť zrkadla. Modernú predsieň nemusí charakterizovať len typický nábytok do predsiene, ako sú vešiaky alebo klasické predsieňové zostavy. Imidž jej vybudujete ľahko aj pomocou dizajnových lavíc, vitrín, odkladacích stolíkov alebo výrazných obrazov

Účelná predsieňová zostava

„Nech sa páči, vstúpte! Sem si uložte topánky a tu zasa sveter. Máte so sebou aj tašky? Neklaďte ich na zem, ale tamto na lavicu. Ak neradi chodíte bosí, v skrinke si nájdete papuče pre návštevy.“ Odohrávajú sa podobné rozhovory aj u vás doma? Ak nie, mali by ste sa postarať o to, aby si vaši hostia vždy mali kam zavesiť sveter a odložiť topánky, dobrý dojem nevytvorí, ak bude obuv pohodená kde-tu, nehovoriac o kabátoch, ktoré pre nedostatok miesta na vešiakoch nekončia v predsieni, ale v spálni na posteli či na kuchynskej stoličke. Vešiaky do predsiene dnes dostať v rozmanitých vyhotoveniach – predávajú sa samostatne a pripevňujú sa na stenu, alebo sa vám zapáčia klasické vešiakové stojany či predsieňové zostavy s vešiakmi. Nepáči sa vám, ako zavesené kabáty ničia dojem z vašej modernej predsiene? Medzi predsieňovými zostavami nájdete aj také, ktoré obsahujú praktické vešiakové skrine.

nabytok-do-predsiene-amalia

Ide to aj bez vešiakov

V dnešných predsieňach sa často nenachádza ani jeden vešiak, pretože predsieňové zostavy už v súčasnosti nahrádzajú praktické vstavané skrine či veľké skrine s posuvnými dverami. Ak sa ani vám nepáči, keď predsieň vyzerá ako sklad topánok a kabátov, bez obáv ju premeňte na vlastnú galériu obrazov alebo fotografií. Nezabúdajte tiež na to, že aby ste sa vo vlastnej predsieni cítili komfortne, musí byť dostatočne osvetlená. Čarovať viete nielen so svietidlami, ale aj farbou stien či nábytku.