Spálňa pre pokojný a zdravý spánok: čo v nej nesmie chýbať?

Útulná a prakticky zariadená spálňa je základom pre kvalitný relax a zdravý spánok. Moderné spálňové komplety obsahujú základnú zostavu nábytku, ktorý patrí do tradičnej výbavy spálne. Aké kusy nábytku a doplnky by v nej nemali chýbať? Poradíme vám ako si môžete vo vašej spálni vytvoriť harmonickú oázu pokoja, do ktorej sa budete každý večer radi vracať.


Posteľ s kvalitným matracom

Základ pre pokojný a ozdravný spánok tvorí kvalitný rám postele, ktorý ladí so štýlom, v ktorom je zariadený váš domov. Manželská posteľ s dostatočne veľkou plochou lôžka nesmie chýbať v manželskej spálni. Dôležitou súčasťou postele sú vhodne zvolené matrace, ktoré zodpovedajú potrebám partnerov – vyberte si zo širokej palety, od jednoduchých pružinových a penových po prepracované ortopedické matrace s taštičkovým jadrom.

Tip: Ak sa neviete rozhodnúť pre optimálny typ matracov, prečítajte si článok o tom, ako si vybrať správny matrac pre váš typ postavy a vek.

2

Šikovné nočné stolíky

K manželským alebo jednolôžkovým posteliam neodmysliteľne patria praktické nočné stolíky, ktoré poslúžia na odkladanie vecí, ale aj ako podstavce pod nočnú lampu. Jednoduchý biely nočný stolík so zásuvkami alebo nízka komoda môžu byť praktickým riešením do manželskej spálne aj do hosťovskej izby. K posteli v modernom dizajne sú skvelou alternatívou aj vzdušné dizajnové príručné stolíky bez zásuviek.

3

Tlmené osvetlenie

Určite ste už počuli o tom, že čítanie knihy pred spaním pomôže vášmu mozgu prepnúť sa do hladiny alfa, vďaka čomu ľahšie zaspíte. Odložte preto mobil a začítajte sa do klasickej papierovej knihy, pri svetle stolnej lampy na nočnom stolíku. Ak neradi čítate v posteli a uprednostňujete čitateľský kútik s pohodlným kreslom, pridajte doň praktickú stojacu lampu s tienidlom, ktorá vytvára príjemné tlmené svetlo.

4

Zatemňovacie závesy

Na to, aby bol váš spánok hlboký, zdravý a osviežujúci, je ideálne mať v miestnosti počas spánku úplnú tmu. Ľahko to dosiahnete, ak si na okná namontujete rolety alebo žalúzie. Na zútulnenie spálne použite zatemňovacie závesy a záclony, ktoré prekryjú celú plochu okna. Závesy tmavej farby sú vhodným doplnkom do spálne najmä v prípade, že pracujete na zmeny a zvyknete pracovať v nočných hodinách a spať cez deň.

5

Posteľná bielizeň z prírodných materiálov

Ku zdravému spánku patria aj nezanedbateľné detaily, akými sú posteľné obliečky a plachty. Uprednostnite posteľnú bielizeň z prírodných materiálov ako je bavlna, ľan a viskóza, ktoré môžete podľa potreby striedať v priebehu celého roka. Farebné obliečky zo 100% bavlny osviežia a zútulnia vašu spálňu, podobne ako teplé a hrejivé deky a prikrývky, ktoré vám spríjemnia leňošenie v posteli počas chladných zimných večerov.

6

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do spálne, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.