Oblečte váš domov do vianočných šiat: 4 jednoduché tipy na vytvorenie sviatočnej atmosféry

Predvianočný čas má svoje neopakovateľné čaro. Pripravte váš domov na toto slávnostné obdobie tak, že spolu s vašimi blízkymi vyzdobíte všetky izby originálnymi dekoráciami. Začnite od predsiene, ktorá vás po návrate zvonku bude vítať veselou vianočnou výzdobou. Zútulnite si vašu obývačku, spálňu i detskú izbu jednoduchými a finančne nenáročnými ozdobami, ktoré urobia radosť celej rodine. Nechajte sa inšpirovať našimi tipmi a vychutnajte si čaro adventný dní s vašimi najbližšími.


1. Zapáľte vianočné svetielka v každej izbe

Vianočný stromček so žiarivými svetielkami zvykne tróniť uprostred každej obývačky. Aj ostatné izby vo vašom domove si však zaslúžia vašu pozornosť a výzdobu, ktorá bude lahodiť oku. Vianočná dekorácia so svetielkom alebo žiarivá svetelná reťaz môže spestriť vašu kuchyňu alebo predsieň, balkón aj kúpeľňu. Romantický vianočný lampášik vyčaruje útulnú atmosféru na nočnom stolíku vo vašej spálni. Na príručný stolík vo vašej domácej pracovni či v zimnej záhrade môžete umiestniť adventný veniec alebo voňavé vianočné sviečky v svietnikoch.

2

2. Vyzdobte okná a dvere vlastnoručne vyrobenými dekoráciami

Začnite vchodovými dverami a vyzdobte ich vlastnoručne zhotoveným vianočným vencom. Do jeho výroby môžete zapojiť aj deti a spoločne vytvoriť krásny a jedinečný veniec z čečiny, ktorý môžete vyzdobiť sušenými kvetmi a ovocím, šípkami, šiškami, pierkami, stuhami alebo umelými kvetmi – fantázii sa medze nekladú. Medzi obľúbenú výzdobu na dvere patrí aj imelo, ktoré môžete vylepšiť farebnou stužkou. Parapety okien v jednotlivých izbách môžu zdobiť svetelné dekorácie a farebné svetelné reťaze. Okná v detskej izbe môžete vyzdobiť papierovými vločkami alebo inými papierovými dekoráciami, ktoré vystrihnete spolu s vašimi ratolesťami.

3

3. Okoreňte si interiér vianočnou arómou

Vôňa Vianoc nie je iba závan čerstvého ihličia alebo sladká aróma čerstvo upečených medovníkov. Patria sem i ďalšie typické vône ako je škorica, klinček, pomaranč alebo vanilka. Nemusíte každý deň vypekať koláčiky na to, aby váš domov voňal Vianocami. Stačia vám vonné sviečky alebo aroma lampa s vianočnou vôňou. Môžete ich umiestniť na police obývacej steny, na konferenčný stolík v obývačke alebo na komodu v spálni.

Tip: Tradičné sviečky z včelieho vosku zakúpené od lokálnych výrobcov vo vašom regióne nádherne prevoňajú váš interiér medovou arómou blížiacich sa sviatkov.

4

4. Prezlečte vaše posedenie v obývačke do vianočných farieb

Posedenie na gauči v obývačke sa počas vianočných sviatkov a Silvestra stáva prirodzeným stredobodom vášho domova, kde sa stretáva celá rodina a návštevy. Doprajte vašej sedačke sviatočnú zmenu a vymeňte obliečky na vašich dekoračných vankúšoch za špeciálne obliečky s vianočnými motívmi. Pridajte jednu alebo dve deky z mäkkého a hrejivého materiálu a vytvoríte útulné slávnostné posedenie, ktoré je ako stvorené na spoločné trávenie času s blízkymi a pozeranie rozprávok.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku a doplnkoch, ktoré máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.