Šikovný nábytok pre tých, čo milujú poriadok (ale neradi upratujú)


Fascinuje vás pohľad na dobre usporiadané interiéry a trápi vás, že sa vám nedarí udržiavať taký poriadok vo vašej domácnosti? Máme pre vás dobrú správu – nábytok je váš spojenec. Existujú typy nábytku, ktoré vám doslova pomáhajú udržiavať neporiadok na uzde a odľahčovať voľné plochy v byte. Či už bývate v malom alebo veľkom byte či dome, tieto kusy nábytku by v ňom nemali chýbať.


Nábytok so zásuvkami diskrétne schová neporiadok

Zásuvky sú jednoduchý a rýchly spôsob ako zatočiť s neporiadkom. Preto by v každej vašej izbe nemala chýbať štýlová komoda so zásuvkami. V spálni, v obývačke či v detskej izbe určite využijete elegantnú komodu s množstvom zásuviek. V zásuvkách väčšej komody sa ľahšie udržiava poriadok, ak využívate špeciálne zásuvkové organizéry alebo hand-made pomôcky na členenie vnútorného priestoru – môžu to byť napríklad škatule od topánok. Ak je pre vás skutočne ťažké udržiavať systém v komode, odporúčame vám vyčleniť v každej izbe jednu zásuvku iba pre „neporiadok“, teda na odkladanie vecí, ktoré vytriedite neskôr. Vyhnete sa tak hromadeniu neporiadku inde.

2

Rohové skrine nahradia šatník

Ideálnym riešením pre poriadkumilovných je šatník ako samostatná miestnosť alebo časť izby, v ktorej možno skladovať oblečenie, sezónne veci, športové pomôcky a podobne. Ak to váš byt alebo dom neumožňuje, riešením môže byť napríklad priestranná rohová skriňa typu walk-in, ktorá zvonku pôsobí veľmi jednoducho a úhľadne. Ak nemáte v izbe k dispozícii veľa miesta, postačí aj menšia rohová skriňa neutrálnej farby, ktorá vám pomôže šikovne využiť hluchý roh.

3

Postele s úložným priestorom zjednodušia upratovanie v spálni

Vaša spálňa by mala vyžarovať pokoj a harmóniu – myslite na to aj pri výbere nábytku, ktorý poskytne dostatok úložného priestoru. Ak nechcete malú spálňu zbytočne zaťažovať nábytkom so zásuvkami, investujte do manželskej postele, ktorej zásuvky vám plne nahradia komodu či perináč. Posteľ s úložným priestorom je vynikajúcim riešením aj do detskej, študentskej alebo hosťovskej izby. Zostava nábytku s posteľou a úložným priestorom nad ňou je ako stvorená do izby o ktorú sa delí viacero súrodencov.

4

Skrine s posúvacími dverami vám umožnia využiť priestor na maximum

Vysoké šatníkové skrine s posúvacími dverami sú skvelým riešením v prípade, že nechcete investovať do vstavanej skrine, ktorá môže pohltiť príliš veľkú časť vášho rozpočtu. Šatníková skriňa so zrkadlami na dverách sa hodí do predsiene, ktorú opticky zväčší a rozžiari. Jednoduchá biela šatníková skriňa je vhodná do minimalisticky zariadenej spálne, ale aj do detskej či študentskej izby.

5

Sedací nábytok s úložným priestorom vytvorí nové úložné možnosti

Sezónne oblečenie a predmety, ktoré využívate len párkrát do roka, často zaberajú „luxusný“ úložný priestor v skriniach a šatníkoch, ktorý by sa však dal využiť aj oveľa efektívnejšie. V prípade, že nemáte osobitné priestory pre sezónne veci, odporúčame vám uskladniť ich v úložnom priestore sedacieho nábytku, ktorý využívate v obývačke, v detskej alebo hosťovskej izbe. Môže to byť napríklad rohová sedacia súprava, praktická čalúnená pohovka alebo rozkladacie kreslo s úložným priestorom.

6

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.