Postele s úložným priestorom šetria miesto v spálni: 4 inšpirácie


Malá spálňa či spací kút ako súčasť väčšieho priestoru má svoje čaro – je to útulné zákutie, určené na relax, kde sa cítime príjemne a bezpečne. V malých bytoch však býva veľkou výzvou úložný priestor. Nemáte v spálni dostatok miesta v skriniach a komodách? Možno je vhodný čas vymeniť vašu starú posteľ za novú – za takú, ktorá vám ušetrí miesto.


1. Vyklápacia posteľ typu „horizontálna skriňa“

Nie vždy je súčasťou bytu samostatný šatník alebo vysoká skriňa či iný priestor na uskladnenie sezónnych odevov, športových pomôcok, posteľnej bielizne, prikrývok a ďalších predmetov, ktoré si vyžadujú viac priestoru. V takom prípade je skvelým riešením manželská posteľ s veľkorysým úložným priestorom pod lôžkom, kde môžete veci skladovať v horizontálnej polohe. Čalúnená posteľ s bočným výklopom a elegantnými nožičkami rafinovane navýši vaše úložné možnosti a môže fungovať doslova ako horizontálna skriňa. Výhodou je, že tento úložný priestor je nenápadný a neukrojí vám zbytočné centimetre z izby – iba využijete maximum miesta, ktoré aj tak už zaberá vaša manželská posteľ.

2

2. Manželská posteľ so zásuvkami

Čalúnená manželská posteľ so zásuvkami na každej strane je výborným riešením pre tých, ktorí majú radi pohodlie, no nechcú svoju spálňu príliš preťažovať komodami a skriňami. Manželská posteľ so zásuvkou poskytuje dostatok úložného priestoru na predmety, ktoré nepoužívate každý deň. Praktická posteľ s poličkami a zásuvkami, do ktorej sa veľa zmestí, je vhodná aj do hosťovskej izby. Aj klasická drevená posteľ môže byť obohatená o úložný priestor – stačí, ak pod ňu umiestnite praktický úložný box z masívneho dreva.

3

3. Vysoká posteľ do multifunkčnej spálne

Potrebujete umiestniť posteľ na občasné využívanie do malej domácej pracovne či hosťovskej izby? Vysoká posteľ s úložným priestorom je ideálnym riešením – okrem lôžka totiž môže obsahovať aj šatníkovú skriňu, poličky a písací stolík. Kombinovaná viacúčelová posteľ s výsuvným stolíkom je obľúbeným riešením do detskej a študentskej izby a vďaka tomu, že nie je príliš vysoká, je vhodná i do podkrovných priestorov so šikmými stropmi. Extra lôžko či úložný priestor nad hlavou vie poskytnúť rozložiteľná poschodová posteľ, ktorú viete v prípade potreby pretransformovať na dve samostatné plnohodnotné postele.

4

4. Sklápacia posteľ s úložným priestorom

Medzi najmodernejšie typy nábytku, ktorý šetrí miesto v spálni, rozhodne patria sklápacie postele, ktoré sa montujú na stenu. Sú obľúbeným riešením nielen v malých spálňach, ale najmä v multifunkčných priestoroch, ktorými sú garsónky a jednoizbové byty. Sklápacia posteľ s vnútornými poličkami vo vertikálnom vyhotovení je cez deň nenápadná a pripomína šatníkovú skriňu. Horizontálna sklápacia posteľ je o niečo nižšia a môže byť doplnená o praktický nadstavec nad posteľ s poličkami, ktorý rozšíri úložné možnosti vo vašej spálni.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do spálne, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.