Sektorový nábytok a jeho výhody

Sektorový nábytok nájde svoje uplatnenie vo vašich miestnostiach bytu či domu. Bez obáv môžete zariadiť veľmi vkusne a štýlovo celú detskú izbu, spálňu aj obývaciu izbu, jedáleň, pracovňu alebo predsieň. Ponuka jednotlivých kolekcií je natoľko široká, že si vyberú priaznivci moderného nábytku rovnako ako vyznávači klasiky, masívu, provensálskeho alebo rustikálneho nábytku. Inšpirujte sa v nasledujúcom článku.

Bari_2

Čo si vlastne predstaviť pod pojmom sektorový nábytok? Sektorový nábytok je možné, jednoducho povedané kombinovať do ľubovoľných zostáv podľa vlastného výberu. Každá kolekcia vždy obsahuje niekoľko kusov nábytku – skrine, postele, komody, police, stoly a stolíky, vitríny, a pod. – záleží vždy na tom, do akej miestnosti je určený. Iné sú kolekcie do detských izieb, iné do spálni, obývačiek, pracovní a pod.

Bari_1

Výhody sektorového nábytku, niekedy nazývaného aj ako univerzálny, plynú zo samej podstaty systému. Nábytok je univerzálne kombinovateľný a jednotlivé diely možno použiť buď úplne samostatne, alebo ako niekoľko súčastí harmonického celku. Pri výbere nábytku napr. do obývacej izby často stojíte pred problémom, ako zladiť jednotlivé kusy – páči sa vám napr. obývacia stena, ale nehodí sa k nej žiadny konferenčný stolík a pod. U sektorového nábytku tento problém odpadá, pretože všetky diely danej kolekcie sú vyrobené v rovnakom štýle a farbách, z rovnakého materiálu. Niektoré kolekcie je možné dokonca kombinovať aj medzi sebou. Jednotlivé diely je možné tiež nakupovať postupne podľa momentálnej potreby alebo finančných možností. Skvelé uplatnenie nájde sektorový nábytok v garsonkách a jednoizbových bytoch, kde jediná miestnosť slúži zároveň ako obývacia izba, spálňa aj pracovňa. A v rovnakom štýle potom môžete zariadiť aj väčšie prepojené priestory a chodby.

Bari_3

Kde všade má sektorový nábytok uplatnenie?

  • Obývacia izba

Obývacia stena, konferenčný stolík, knižnica a police v rovnakom designe sú stávkou na istotu. V našej ponuke nájdete mnoho designových kolekcií sektorového nábytku do obývačky. Na vás je len vybrať konkrétne kúsky a zladiť doplnky.

  • Spálňa

Tiež spálňa vyzerá najlepšie v jednotnom štýle. Akonáhle vyberáte posteľ a skrine zvlášť, výsledok nikdy nebude dokonalý. Nezabudnite na nočné stolíky a aspoň jednu komodu na spodnú bielizeň.

  • Detská izba

Najmä v nej budete nábytok často obmeňovať. Bábätku stačí postieľka, prebaľovací pult a skriňa. Školáci potrebujú väčšiu posteľ, poriadnu skriňu a tiež písací stôl, pri ktorom budú písať úlohy.

  • Domáca pracovňa

Chcete si vytvoriť svoj vlastný pracovný kútik? Pridajte do zostavy regály, ktoré vám poslúžia ako náhrada knižnice a aj praktický počítačový stôl. Zaistí vám správnu polohu rúk pri písaní na klávesnici. Uľavíte tak namáhanej šiji.