Rozkošná detská izbička pre najmenších: tieto 4 veci by v nej nemali chýbať

Detská izba nie je iba priestorom na spánok a hry. Je samostatným malým svetom, ktorý vytvoríte pre svoje deti, ktoré si ho s radosťou dotvoria podľa svojich predstáv. Základ izby pre najmenšie deti (batoľatá a deti v predškolskom veku) tvorí kvalitný a variabilný detský nábytok. Prezradíme vám, na ktoré štyri typy nábytku by ste sa mali zamerať pri zariaďovaní izby pre vaše ratolesti.


1. Posteľ pre zdravý spánok

Posteľ pre najmenšie deti býva spravidla súčasťou sektorového nábytku pre najmenších. Ak sa rozhodnete pre tento typ nábytku, zjednodušíte si zariaďovanie detskej izby – jednotlivé kusy sektorového nábytku totiž spolu vždy ladia. Detskú postieľku však môžete vybrať aj samostatne. Kvalitná posteľ pre najmenšie deti môže byť vybavená užitočnými zásuvkami, ktoré sú ako stvorené na plienky, hračky a detskú kozmetiku. Praktickým riešením je i multifunkčná detská postieľka, ktorá je vhodná i pre staršie deti. Rastúca detská postieľka s komodou a prebaľovacím pultom sa dá jednoducho pretransformovať na detskú posteľ s písacím stolom.

2

2. Detský stolík na kreatívne hry

Malý detský stolík so stoličkou je ideálnym nábytkom pre škôlkarov, ktorých čaká nástup do školských lavíc, ale aj pre menšie deti, ktoré rady maľujú, kreslia si alebo modelujú z plastelíny. Detský konferenčný stolík s praktickou zásuvkou využijú pri výtvarných aktivitách aj pri hraní rôznych hier, ktoré podporujú detskú kreativitu. Detský stolík môžete umiestniť na koberec s nízkym vlasom, na ktorom sa dobre sedí na vankúšoch, prípadne k nemu pridať hravý taburet s nohami z masívneho dreva či pohodlný pletený taburet.

3

3. Multifunkčný regál

Detský regál neslúži iba ako polica na ukladanie predmetov – je to i priestor na rozvíjanie tvorivých schopností vašich detí. Regál so strieškou môže poslúžiť ako perfektný domček pre bábiky či polica na rastliny. Do detskej izby je vhodný aj originálny multifunkčný regál, ktorý môžete umiestniť do horizontálnej polohy a neskôr, keď budú vaše deti staršie (a vyššie) môžete postaviť regál do vertikálnej polohy.

Aj doplnkové úložné riešenia môžu byť hravé a multifunkčné. Skladací taburet plní zároveň i funkciu lavičky. Skrinka na kolieskach môže vašim deťom nahradiť autíčka na hranie a zároveň je praktickým odkladacím priestorom pre hračky, ktoré vaše deti používajú najčastejšie.

4

4. Praktický koberec na hranie

Koberce plnia v detskej izbe dvojitú funkciu – spríjemňujú chôdzu po podlahe, ktorá vďaka nim nie je studená, a okrem toho vytvárajú v izbe útulnú zónu na hranie a relax. Koberec s detským vzorom ulice poteší najmä mladších predškolákov, ktorí sa radi hrajú s autíčkami. Mäkký, vysoký koberec je ako stvorený na hry, šantenie a oddych s obrázkovou knižkou. Výborným doplnkovým kobercom je farebná umelá kožušina, ktorá zaručene zútulní detskú izbu.

5

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do detskej izby, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.