5 skvelých nápadov pre útulnú a sofistikovanú spálňu malých rozmerov

Spálňa, do ktorej sa ledva zmestí posteľ a šatníková skriňa, je veľkou výzvou pre každého, kto zariaďuje dom či byt. Čím menšia je vaša izba, tým väčšiu váhu má váš výber nábytku do spálne, ktorý musíte prispôsobiť stiesneným pomerom. Prinášame vám nápady a tipy na nábytok, vďaka ktorému vyťažíte čo najviac z malého priestoru, ktorý môže byť napriek chýbajúcim centimetrom veľmi štýlový a útulný.


1. Nábytok z tmavého dreva pre hlboký relax „ako v jaskyni“

V malej spálni si môžete vytvoriť dokonalé hniezdočko pre nočný relax a romantiku. Stačí, keď vybočíte z bežných stereotypov ohľadom farieb vhodných do spálne. Spálňové zostavy nemusia byť len biele, krémové či béžové. Sektorový nábytok do spálne v dekore tmavého dreva (dub, orech, gaštan, čerešňa…) je výborným nadčasovým riešením, ktoré síce vašu izbu opticky ešte viac zmenší, no zároveň ju aj zútulní. Zostava nábytku do spálne z tmavého dreva bude dokonale ladiť s tmavými stenami a podlahou – nezabudnite však vašu spálňu zútulniť farebnými (ružovými, žltými, oranžovými…) doplnkami v podobe obrazov, závesov a posteľnej bielizne.

2

2. Vzdušná kovová posteľ pre večných romantikov

Vzdušná a pôvabná, no zároveň pevná a stabilná manželská posteľ s kovovým rámom bielej farby je ako stvorená do malej spálne, do ktorej vnesie závan romantického Provensálska či Stredomoria. Manželská posteľ, ktorej rám kombinuje kov a drevo, bude skvele ladiť s drevenou šatníkovou skriňou a drevenými alebo kovovými či sklenenými nočnými stolíkmi.

3

3. Posteľ a pohovka v jednom do multifunkčnej spálne

Ak vaša malá spálňa slúži aj na iné účely, napríklad ako pracovňa, určite oceníte posteľ, ktorú môžete cez deň používať ako pohodlnú pohovku. Rozkladacia pohovka s vankúšmi, praktická rozkladacia pohovka s úložným priestorom či nadčasová elegantná pohovka, z ktorej ľahko vyčarujete pohodlné dvojlôžko, je ideálnym riešením do malej multifunkčnej spálne.

4

4. Čalúnená posteľ ako horizontálna skriňa

V malej spálni sa zíde každý priestor, ktorý vie poslúžiť ako skriňa. Čalúnená posteľ s veľkým úložným priestorom pod lôžkovou časťou vám umožní využiť aj „hluchý“ priestor pod matracom, ktorý je ideálny na skladovanie lôžkovín či sezónnych odevov. Čalúnená manželská posteľ so zásuvkami a vysokým čelom je mäkká, nadčasová a veľmi praktická.

5

5. Sklápacia posteľ pre tých, ktorí neradi upratujú

Ak vás nebaví každodenné pracné ustielanie postele, jednoducho ju sklopte a pokojne využite voľný priestor v spálni na ranné cvičenie jogy. Sklápacia posteľ vám umožní plnohodnotný nočný spánok na manželskej posteli s matracom podľa vlastného výberu. Sklápaciu posteľ so šikovnými vnútornými policami môžete doplniť praktickými skrinkami v rovnakom dizajne.

6

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku do spálne, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.