Revolúcia v kuchyni: 5 netradičných riešení, ktoré vám zjednodušia varenie

Ak patríte medzi ľudí, ktorí trávia veľa času v kuchyni prípravou jedla, ale niečo vám stále prekáža a kazí vám radosť z tvorivého procesu, je čas na zmenu. Prvým krokom je nekompromisne vyhodiť z kuchyne všetko, čo vám už neslúži a nemá v nej čo hľadať. Ďalší krok je vytvoriť maximálne ergonomický priestor pre veci, ktoré pri varení a stolovaní v kuchyni používate každý deň. Prinášame vám päť tipov na vylepšenie vašej kuchyne, vďaka ktorým vám trávenie času v nej bude robiť ešte väčšiu radosť.

1. Bylinková záhradka na dosah ruky

Varenie s čerstvými bylinkami je voňavé a veľmi zdravé. Ak si pestujete bylinky na balkóne, často aj zabudnete, že ich máte, pretože ich nemáte rovno pred očami. Praktickým riešením je preto pestovanie byliniek v kvetináčoch v kuchyni – na kuchynskej linke, na nástennej polici, v malom rohovom regáli či na poličkách nastaviteľného rohového regálu.

2

2. Kuchynský organizér na udržanie poriadku

Medzi bežné typy organizérov v kuchyni patria klasické príborníky, vďaka ktorým si vytvoríte fungujúci systém v zásuvkách. Nie všetky organizéry však musia byť schované v zásuvkách či za dvierkami. Organizér z exotického dreva môže byť elegantným doplnkom kuchyne, ktorý upúta pozornosť a zaistí ľahkú dostupnosť. Organizér v avantgardnom štýle nezaberie veľa miesta, no rozhodne vám vyčarí úsmev na tvári svojim nápaditým dizajnom. V prípade, že často varíte podľa receptov, oceníte v kuchyni aj organizér na kuchárske knihy a časopisy.

3

3. Maximálne prehľadná potravinová skriňa

Skladovanie potravín, ktoré si nevyžadujú chladničku, no mali by byť v suchu a tme, môže byť veľmi jednoducho a prehľadne vyriešené, ak pri projektovaní kuchyne budete myslieť aj na výsuvnú potravinovú skriňu. Praktickým riešením na skladovanie potravín sú i rohové kuchynské skrinky, do ktorých sa toho veľa zmestí. Ich nevýhodou však často býva, že predmety umiestnené v zadnej časti skrinky bývajú ťažšie dostupné. V tomto prípade vám veľmi dobre poslúži drôtený systém s otočnými košmi, ktorý je vhodný predovšetkým na skladovanie fliaš.

4

4. Stolík a regál v jednom

Ak vaša kuchyňa patrí medzi tie menšie, každý centimeter štvorcový úložného priestoru je vzácny. Šetriť by ste však nemali na pohodlnom sedení – a to najmä v prípade, že v kuchyni stolujete každý deň. Tieto dva aspekty môžete sofistikovane spojiť tak, že si na posedenie do kuchyne vyberiete komplet s barovým stolom a stoličkami, ktorý disponuje vzdušnými kovovými poličkami na jedlo a nápoje.

5

5. Servírovací vozík ako univerzálny pomocník

Servírovacie vozíky nepatria len do reštaurácií, jedální a hotelov. Čoraz častejšie si nachádzajú čestné miesta aj v domácnostiach pre svoju praktickosť a variabilitu – využijete ich totiž nielen v kuchyni, ale aj v ktorejkoľvek izbe, kde vám práve chýba príručný stolík. Výbornou alternatívou kuchynského ostrovčeka je pojazdný kuchynský pult, ktorý je vybavený pracovnou doskou, kolieskami, drôtenými košíkmi a zásuvkami.

6

P.S.: Chceli by ste vedieť viac o nábytku, ktorý máme v ponuke, alebo o spôsobe dodania nášho tovaru k Vám domov a o vynáške tovaru? Kontaktujte nás e-mailom na info@omega-nabytok.sk či telefonicky na čísle 0915 547 018 alebo využite náš online chat v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.